Recite mi koju asanu volite i reći ću vam ko ste

7. May 2021.
Ako ste introvertni, onda volite pretklone, savijanje napred, fleksije, sve položaje koji zatvaraju prednju stranu trupa.
unnamed

Ako ste ekstrovertni, onda volite izvijanja, savijanje unazad, ekstenzije, sve položaje koji otvaraju prednju stranu trupa.

Ako volite balanse na rukama, onda ste ambiciozni, hrabri, snažni i energični.

Ako volite inverzije, onda ste otvorenog uma, smireni, ili pak energični i malo luckasti i radoznali, u zavisnosti od toga koja je inverzija u pitanju.

Dugo sam ovo istraživala i u svojoj ličnoj praksi i u svom radu sa ljudima i nisam našla nikakvo utemeljenje ovih tvrdnji u realnosti. Videla sam samo različite ljude koji vole različite stvari i u različitim trenucima.

Joga nas uči da se ne vezujemo, da se ne identifikujemo, a ovakav pristup sužava našu percepciju i prostor za istraživanje i upoznavanje sebe. Mi smo sve to, nešto od toga ponekad, i ništa od toga ponekad.

Joga na društvenim mrežama i joga u realnosti su najčešće dve potpuno različite stvari. Na društvenim mrežama vidimo najčešće glamur i sjaj, a u realnosti smo znojavi, čupavi, vrlo često frustrirani a ponekad i besni. Možda je za nekog virtualna realnost i realnost van društvenih mreža ista, i odmah da naglasim, da ja to poštujem, ali moje iskustvo je različito. Ovim postom samo iznosim svoje uvide i svoja iskustva jer možda je nekom značajno. Ne pozivam ni na kakvu akciju ni na mreži ni mimo nje, ne rešavam nijedan problem i ne dajem nijedan savet.

O kontraindikacijama i neželjenim efektima na objavu, posavetujte se svojim joga učiteljem ili kolegom.

Autor: Tijana Žarković, učitelj vinjasa joge

Izvor: Facebook stranica Joga studija Ganesha

Click