SVE VESTI


22. Septembar 2020.Dnevnik

Danas je trebalo da se održi glavno ročište po krivičnoj prijavi za ugrožavanje bezbednosti za pretnju koju sam dobio 2015. godine. U 2016. godini lociran je mogući počinilac, dati iskazi osumnjičenog i oštećenog i do ovog ročišta nisam imao informacije o tome šta se događa u istrazi.

22. Septembar 2020.Dobročinstvo

Banka hrane Beograd prikuplja sredstva za 500 humanitarnih paketa pomoći hrane i higijenskih sredstava za osobe sa invaliditetom koje su izvan sistema socijalne pomoći – založi se i ti da niko ne bude gladan!

22. Septembar 2020.Dobročinstvo

Osim posvećenosti procesu proizvodnje vina, posvetili su posebnu pažnju ljudima sa posebnim potrebama. Želeli su da urade nešto plemenito.

22. Septembar 2020.BetaDruštvoMediji

Televizija “Kopernikus” u vlasništvu poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdana Milovanovića, dobila je u drugom delu ovogodišnjeg gradskog konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, svih preostalih pet miliona dinara.

22. Septembar 2020.BetaEkologija

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da su sva tri para orla krstaša na severu Banata ove godine uspešno izvela potomstvo, te je njihova populacija sada bogatija za tri mlada orla.

22. Septembar 2020.KolumnaPeščanik

Nama je u školi završijo sat iz matuše. Posli matuše smo mi imali sat vjeronauka. Učiteljica Smilja je stajala isprid ploče sa zelenom maskom na faci. U razred je ulazila ona sestra Melita šta drži vjeronauk. Sestra Melita je imala žutu masku na faci. Uča Smilja je nama rekla: „A saće van, posli uspješnog sata iz matuše, sestra Melita održat sat vjeronauka!“ Sestra Melita je rekla: „Faljen isus, dico!“ Mi smo svi rekli da faljen isus. Onda je učiteljica Smilja rekla: „Moran samo napomenit da je zbog protupandemijskih mjera Ministarstvo naredilo da i oni učenici koji ne idu na vjeronauk moraju ostat na satu i slušat nastavu vjeronauka, jerbo zbog cirkumacije virusa ne smiju napuštat razred! Srića šta u našen razredu svi idu na vjeronauk, pa to za nas ne važi! A sad prepušan rič sestri Meliti…“

22. Septembar 2020.DruštvoNovosti

Nedelja ponosa biće održana uglavnom online. Ovakva odluka ne može previše uticati na dodatno ugrožavanje prava, iako je LGBT zajednica dodatno pogođena merama koje su preduzete tokom pandemije, kaže član organizacijskog odbora beogradske Povorke ponosa.

22. Septembar 2020.BBCDanas

Procureli dokumenti o novčanim transakcijama u vrednosti od dva biliona dolara pokazali su kako su neke od najvećih svetskih banaka omogućile kriminalcima da prebacuju „prljavi” novac širom sveta.

22. Septembar 2020.KomentarVreme

Vlast u Srbiji se hvali da se stanovi grade kao nikad ranije. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, pre nekoliko dana je naveo da je u prvih osam meseci ove godine u Beogradu izdato dozvola za izgradnju preko 1,1 milion kvadrata, da je u poslednje tri godine u ovom gradu svake godine izdato građevinskih dozvola za preko milion kvadrata, i dodao da je Beograd jedan od retkih evropskih gradova u kome cene nekretnina nisu pale tokom krize sa kovidom, već da su se uvećale.

22. Septembar 2020.Deutsche WelleSportSvet

Jedna zemlja, dva miliona stanovnika i tri rejting-majice na trci – uključujući i žutu za sveukupnog pobednika. Šta se krije iza slovenačkog biciklističkog čuda na Tur de Fransu?