SVE VESTI


6. Mart 2021.DruštvoNovosti

Da li je virus nastao ljudskim djelovanjem ili će ljudi nestati djelovanjem virusa? – to je samo jedno od 40 pitanja vezanih uz pandemiju na koja znanost još nije pronašla odgovore. Ovdje ih ekskluzivno donosimo.

Duboko smo uvjereni da do provale u crkvu Svetog Spasa u Šibeniku nije došlo iz vjerskih ili etničkih pobuda, nego je riječ o unesrećenim ljudima koji očito nisu predmet dovoljne brige onih koji bi za njih trebali brinuti, rekao je Pupovac, zatraživši da se uredi pravoslavno groblje u tom gradu.

6. Mart 2021.DruštvoEkologijaN1

Svaki građanin Srbije za godinu dana baci 83 kilograma hrane, što je 726.196 tona godišnje, pokazuje najnoviji izveštaj Programa Ujedinjenih nacija za zastitu zivotne sredine – UNEP.

U toku današnjeg prepodneva, tačnije između 08:00 i 09:00, na nasipu između Veternika i Futoga došlo je do grubog napada na aktivistu Futoške inicijative Dalibora Ćalića. Mesecima unazad Futoška inicijativa upozorava stručnu javnost, kao i nadležne institucije da se na potezu Veternik – Futog odigravaju nezakonite, nelegalne i opasne radnje imajući u vidu aktivno zatrpavanje korita Dunava, ograđivanje javne površine, nezakonitu izgradnju, zatrpavanje Dunavca kod Futoške obale i svakodnevno ugrožavanje nasipa vožnjom gabaritnih kamiona po nasipu.

5. Mart 2021.KomentarNovosti

Da Nietzschea citira ministar policije, nije odveć uobičajena pojava. Naročito da onog Nietzschea koji represiju i kaznu čita kao osvetnički refleks otrovnog pauka citira ministar resora koji upravo cijeli počiva na konceptu represije i kazne.

5. Mart 2021.Lupiga

Dok je hrvatski predsjednik Zoran Milanović s Pantovčaka nasrtao na udrugu B.a.B.e., kada je nedavno u hrvatski medijski eter dospjela tema seksualnog zlostavljanja, iz ove udruge radili su na projektu koji za cilj ima borbu protiv online nasilja prema ženama. Vijest je to koja nudi sasvim jasan odgovor na pitanje koje su neki postavljali nakon što je Milanović nervozno odapinjao otrovne strelice sadržaja i rječnika sasvim neprimjerenog funkciji koju obnaša – Tko je za hrvatsko društvo korisniji, Milanović ili B.a.B.e.?

5. Mart 2021.MedijiUNS

Potpredsednica Vlade i ministarska kulture i informisanja Maja Gojković sastala se 2. marta sa predstavnicima novinarskih udruženja koja su navela da predstavljaju značajnu medijsku snagu, ali nisu dovoljno zastupljena u izradi medijskih dokumenta, na šta im je ona obećala da će razmotriti način da u narednom periodu budu zastupljeni na adekvatan način.

5. Mart 2021.NINPrivreda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Strategiji razvoja Srbija 2020-2025. najavio veliku investiciju – industrijsku zonu u Prahovu. Zatim je, prilikom otvaranja sportskog stadiona u Zaječaru, između ostalog, pomenuo Prahovo, rekao je da o tome razgovara sa kompanijom Eliksir i sa drugima, „da smo spremni da uložimo na desetine miliona evra, jer su za našu zemlju Negotin i Kladovo od velike strateške važnosti“.

Da se ne lažemo, Milan Bandić je s novcima iz bogatog gradskog proračuna kupio podršku gotovo svih slojeva stanovništva i skoro kompletne elite, od lijeve do desne. No, u jednom času veza s bazom je prekinuta.

5. Mart 2021.Dobročinstvo

Komercijalna banka Beograd, članica NLB Grupe, i Fond B92 i u uslovima epidemije virusa Covid-19, nastavljaju zajedničku akciju opremanja porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“.