SVE VESTI


Čuveni Tajm uveo je nedavno novo priznanje – “Dete godine” – a prvo priznanje dodeljeno je 15-godišnjoj naučnici Gitanjali Rao.

4. December 2020.PodcastRemarker

U novoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“, pod nazivom „Pitino dete“ Biljana Srbljanović i Vladimir Cerić govore o hit HBO mini-seriji „Slom“.

4. December 2020.DanasKultura

„Kao nastavnici i saradnici Fakulteta dramskih umetnosti, ali i kao građani Srbije koji veruju u snagu i važnost slobode izražavanja, želimo da pružimo podršku našem kolegi, Srdanu Goluboviću, redovnom profesoru Katedre za filmsku i televizijsku režiju i istaknutom srpskom reditelju, koji je predmet brutalnih napada tabloida.

4. December 2020.Aljazeera BalkansDruštvo

Mi nismo društvo u kojem će mrak uskoro gutati ljude, mi to društvo već jesmo, kaže novinarka NIN-a Tanja Nikolić Đaković.

4. December 2020.Društvo

Povodom kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“, kompanija Avon Srbija je u okviru svoje inicijative „Reci NE nasilju prema ženama“ podržala ženska udruženja „Ruke“ i „Mitrovačka dobra bašta“. Podrška je realizovana putem otkupa proizvoda ovih udruženja i njihovom distribucijom na adrese čak 60 influenserki i Avon ambasadorki. Ove uticajne žene na internetu dobile su po jedan proizvod svakog udruženja – eko ceger koji prave žene okupljene oko Udruženja „Ruke“ iz Pančeva i prirodan sok od šipurka i jabuke, bez veštačkih dodataka i šećera, koji prave žene iz „Mitrovačke dobre bašte“ u Grgurevcima.

Šest mladih Romkinja iz Beograda i šest iz Niša napravile su bend kako bi se njihova želja za ravnopravnošću i slobodom čula đto dalje. „Pretty Loud“ nije samo ženska muzička grupa, to je i važan društveni projekat.

Od izbijanja pandemije Kovida-19 videli smo lavinu lažnih vesti i teorija zavere o virusu. Kako se boriti ili bar zaštititi od ovakvih tvrdnji koje se uglavnom šire društvenim mrežama, ali često dolaze i iz usta najviših državnih zvaničnika? Podkast Radio Karantin o tome razgovara sa Milenom Popović iz Istinomera, Katarinom Subašić iz novinske agencije Frans pres, Jelenom Zorić sa televizije N1 i Slobodanom Georgijevim, direktorom programa Newsmax Adrie.

U masovnoj grobnici na lokaciji „Kiževak“ kod Raške se nalaze posmrtni ostaci ljudi koji su ubijeni tokom sukoba na na Kosovu, a ovde su prebačeni da bi se zločin prikrio, izjavio je Ibrahim Makoli (Makolli), šef radne grupe delegacije Kosova po pitanju nestalih lica.

4. December 2020.DanasKultura

,,Svaka premijera bilo gde danas u svetu, pod ovakvim okolnostima, svojevrsni je podvig.

4. December 2020.Dobročinstvo

U Srbiji je od početka COVID-19 krize do 30. novembra 2020. godine, donirano 20.056.752 evra za otklanjanje štetnih posledica uzrokovanih korona virusom, podaci su istraživanja o dobrotvornim davanjima, koje je sproveo Catalyst Balkans.