SVE VESTI


Prošle sedmice se navršilo tačno 30 godina od 14. vanrednog kongresa Saveza komunista Jugoslavije čija je propast jedan od onih događaja koji su označili neizbježnost raspada jedne zemlje.

29. januar 2020.BlicDruštvoKomentar

Balši Božoviću, narodnom (još uvek) poslaniku DS-a, u ime naroda presudjeno jeda plati sto hiljada dinara, plus sudske troškove, zbog organizovanja neprijavljenog skupa protesta protiv okupljanja Nedićevih fašista u Beogradu.

29. januar 2020.Istinomer

Ministar energetike o uticaju termoelektrana na zagađenje vazduha. (Prva TV, 22. 1. 2019. godine)

Organizacija CARE predstavila je izveštaj o 10 humanitarnih kriza koje su vrlo malo ili uopšte nisu prisutne u medijima. Zaključak glasi: ljudi mogu da pomognu u rešavanju kriza samo onda kad znaju za njih.

Zar BiH ne sme da menja svoj Ustav bez da pita svoje susede, Srbiju i Hrvatsku, koji joj baš i nisu prijateljski naklonjeni? Naravno da sme, ocenjuje u autorskom tekstu za DW Kristijan Švarc Šiling.

29. januar 2020.Foto/VideoInsajder

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara Insajdera, rekla da je upitna uloga oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, u trgovini oružjem, dodajući da bi time trebalo da se bave nadležne institucije.

29. januar 2020.Deutsche WelleSvet

Nakon što je nedavno u Zagrebu (ponovo) održana misa zadušnica za Antu Pavelića, Dojče vele je upitao Nemačku biskupsku konferenciju da li se u Nemačkoj održavaju mise za Adolfa Hitlera.

Do izbora u Srbiji ostalo je još oko tri meseca, a odgovor na pitanje kakvi će biti izborni uslovi i dalje je neizvestan. Sagovornici u Insajder debati saglasili su se da promena uslova uoči izbora nije „dobra praksa“, ali da neće dovesti do suštinske promene u parlamentu.

29. januar 2020.Media Marketing

U vreme Instagrama, veb-sajtova, klikova, influensera, Netflixa i obilja još uvijek prisutnihTV kanala, potpuno se menjaju pravila kako danas potrošači biraju brendove

28. januar 2020.NovostiPolitikaRegion

Predsednik SDSS dr Milorad Pupovac: Hrvatska najpre treba da raščisti u svom dvorištu kada je u pitanju pogled na istorijske događaje. Nijedno otvoreno pitanje nije rešeno.