ViktorIvancic.jpg
Javni servis26. September 2022.
Mom didi je neko sjeba brojilo za struju na njegovoj kući na Šolti. Onaj barba Roko iz Elektrodalmacije je razgledavao brojilo i vrtijo je sa glavušom. On je rekao: „Ovo je, bogami, maherski napravljeno! Razbucan je brojčanik, al nije prikinut strujni krug! Znači, i dalje imaš struju u kući, al ti ne radi brojilo!“
blanusa-209415.jpeg
Javni servis26. September 2022.
Teorije zavjera su puno širi fenomen koji često ukazuje na stvarne probleme društva. Nisu nužno negativne, niti je svaka neopravdana. Na to nas podsjećaju mnogobrojne afere koje bi ostale neotkrivene ili na razini glasina da nije bilo dobrih istraživačkih novinara koji su se upuštali u teoretiziranje o mogućim zavjerama, kaže profesor Fakulteta političkih znanosti.
Beta-u5ndzx2v5n-1280x852.jpg
Javni servis26. September 2022.
U najnovijem Mostu Radija Slobodna Evropa vođena je polemika o tome da li se Porfirije, koji je kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski važio za liberalnog vladiku, pretvorio u konzervativca nakon što je postao patrijarh Srpske pravoslavne crkve. Sagovornici su bili Vladimir Veljković, istoričar iz Niša koji se bavi pitanjima religije, i Draško Đenović, verski analitičar iz Beograda.