SVE VESTI


14. December 2019.BBCKultura

Martin Skorseze kaže da holivudski studiji nisu bili zainteresovani za njegov mafijaški film Irac.

14. December 2019.BBCSvet

Glumica Bela Torn nedavno je saopštila da će sarađivati sa pornografskim sajtom Pornhab – cilj im je da spreče objavljivanje „osvetničkog sadržaja” – intimnih snimaka koje obično objavljuju bivši partneri bez dozvole i znanja osobe koja je na snimku.

14. December 2019.EkologijaKossev

Dok se u nekim mestima na Kosovu građani bore da sačuvaju svoje reke i izvorišta, u selu Goraždevac, nekada bogatom izvorima pitke vode, građani imaju problem sa njenim nestajanjem. Izvori su presušili a seoski potok Jaža je prekapio. Vode nema u poslednjih pet-šest godina. Razlog je eksploatacija peska u celom toku Pećke Bistrice. U nastavku prilog Radio Goraždevca.

14. December 2019.KulturaOslobođenjeRegion

Kao dijete vojnog lica, Miroslav Prstojević je sa porodicom živio u brojnim gradovima bivše Jugoslavije. Najduže se zadržao u Sarajevu, gdje je dočekao rat na poziciji glavnog urednika izdavačke djelatnosti Oslobođenja. 1993. godine sa suprugom Jasminom uspijeva napustiti opkoljeni grad, a Beč je postao mjesto gdje živi duže nego u Sarajevu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje ulaganje od 500 miliona evra u naredne 4 godine za mlade bračne parove.

14. December 2019.DanasKomentar

Petak, 6. decembar: Ponuda za pisanje dnevnika u Danasu, gde sam pre više od 20 godina učio novinarski zanat, došla je u nedelji kada je jedna uporna prehlada koja je postala teža upala sinusa odnela prevagu nad obavezama i željama.

Na trgu Taksim setim se da je srpski janičar Konstantin Mihailović ostavio svedočenje…

14. December 2019.Deutsche WellePrivreda

Već sada se oseća da u Srbiji nema dovoljno profesionalnih vozača – čak i kada se pozove taksi.

14. December 2019.DanasDruštvoZdravlje

Rana dijagnostika, inovativne terapije i psihološka podrška su najvažniji faktori u lečenju karcinoma dojke. To je rečeno na tribini „Psihološka podrška i inovacije u lečenju uznapredovalog raka dojke nakon 10 godina“, koja je održana u petak uveče u Užicu, u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv raka dojke „Udruženi za život pred nama“.

14. December 2019.Media MarketingMediji

BBC Studios, CBS Studios International, AMC Networks, Keshet International, all3media international i mnogi drugi obilježili su drugi dan NEM-a Zagreb.