large_feral.png
Javni servis31. January 2023.
"Ako se nešto već želi posuditi od Španjolske, onda to može biti samo defrankizacija, a ne stvaranje totalitarne fašo-komunističke zemlje, na čelu s polutanskim Tuđmanom koji je jednim dijelom svojega trupla i udova sastavljen od Tita, a drugim od Pavelića", napisao je Marinko Čulić 1996. u Feralu, a njegova analiza aktualna je i danas.
Javni servis31. January 2023.
Jelena Očigrija je diplomirana politikološkinja za novinarstvo i komunikaciju, sa višedecenijskim iskustvom rada u medijima i odnosima s javnošću. Članica je Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Društva Srbije za odnose sa javnošću i Komore medijatora Srbije. Radila na mnogim projektima ministarstava, UHNCR-a i Svetske banke. Poseduje licencu Ministarstva rada za posredovanje pri zapošljavanju i licencu Ministarstva pravde za medijatora.
maxresdefault-10.jpg
Javni servis31. January 2023.
Iako je Pozorište mladih prošle godine obeležilo 90 godina postojanja, a Srpsko narodno pozorište postoji od davne 1861. godine, neverovatan je podatak da je predstava „Revizor“ koja je sinoć premijerno izvedena u Pozorištu mladih, prva koprodukcija ove dve novosadske pozorišne kuće.
Javni servis31. January 2023.
Dobitnik najznačajnijeg priznanja Beogradskog festivala igre – nagrade Jovan Ćirilov, jedan od najčuvenijih savremenih koreografa, dolazi na jubilarno, 20. izdanje te manifestacije, gde će sa svojom trupom iz Londona prikazati dva komada u samom njenom finišu, kada će mu i biti uručena nagrada.