lice-mesta-1-nas-1280x858.jpg
Javni servis9. June 2023.
Ahead of the date that will mark the 22nd anniversary since the crime and 22 years of impunity, Veran Matić, Chairman of the Commission for Investigating Murders of Journalists recalls that Milan Pantić's texts were a vivid chronicle of Jagodina and its surroundings and that today there are no such journalists and no such journalism. "And the killers succeeded in that, too," he concludes.
1024px-Milan_Maric_-_Dovlatov_-_Press_Conference-1280x807.jpg
Javni servis9. June 2023.
Glumci imaju teret da ih vrlo često percipiraju kroz njihove uloge, kroz likove koje glume. Distanca između ljudskog, individualnog i profesionalnog angažmana je velika. Kada sam upoznao Bekima Fehmiua i Branku Petrić, bio je to potpuno novi sloj, novi nivo, suočavanje sa ljudskim gromadama, ne samo profesionalnim, posredovanim kroz likove. Kada smo radili na objavljivanju knjige Blistavo i strašno, to je bio treći nivo, potpuno otkrivanje sveta koji ne poznajemo, naroda koji živi sa nama i pored nas - Albanaca.
OK-Radio-zid-scaled-1-1280x960.jpg
Javni servis8. June 2023.
Zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući, za koje se tereti Dejan Nikolić Kantar, ali i zbog pretnji Igoru Živkoviću, nekadašnjem načelniku PU Vranje, 23. juna, pred Osnovnim sudom u Vranju trebalo bi da bude održan glavni pretres u prvom i nastavak u drugom sudskom postupku, navode iz redakcije OK Radia.
large_DORA_PAVKOVI_C4_86.jpg
Javni servis8. June 2023.
Uoči premijere njegove nove animirane serije na Netflixu predstavljamo Zerocalcarea, ljevičarskog stripaša koji kroz autobiografske priče o svakodnevici talijanskih milenijalaca, anksioznosti i životnim gubicima progovara i o temama poput policijske brutalnosti, borbe Kurda u Rojavi protiv ISIS-a, progona Jezida u Iraku.
Io1foto-Insajder-TV-kanal-992x560-1.png
Javni servis7. June 2023.
Već 14 godina traje neprestano iživljavanje nad Brankicom Stanković, prvenstveno od strane dela navijača Partizana koji ne propuštaju priliku da ponove ono što je inaugurisano 2009. godine na utakmici Partizan-Šahtjor. Pored drastičnih seksističkih i drugih uvreda, poruka da će proći kao Slavko Ćuruvija predstavljala je najdirektniju pretnju.