SVE VESTI


Sasvim je jasno da ćemo se, kad virus jednom protutnji svetom i Srbijom, suočiti sa drugim možda još jačim udarom na koji se treba pripremiti i koliko god je moguće na vreme ga ublažiti, a to je ekonomska kriza globalnih razmera.

1. April 2020.Dnevnik

Nekoliko dana sam pod utiskom kvaliteta i raznovrsnosti pitanja novinara na konferencijama za štampu predstavnika vlasti, kriznog štaba…

„Ne razumem kako bih se to doveo u opasnost da pola sata sedim u parku“, piše Ivan Ivanji (91) iz svoje beogradske „samice“. Koliko ljudi umire daleko od medijske lupe okrenute korona-virusu?

Meseca dana od početka krize u Evropi izazvane pandemijom korona-virusa, EU mobiliše 410 miliona evra za pomoć Zapadnom Balkanu. U regionu kažu da tu evropsku pomoć ne vide, a Brisel odgovara ona „ne dolazi „uz fanfare“.

1. April 2020.CenzolovkaDruštvo

Zbog vanrednog stanja Apelacioni sud na dve nedelje odložio odlučivanje o žalbama na presudu za ubistvo Slavka Ćuruvije. Godinu dana posle prvostepene presude niko ne može da predvidi kada će biti poznata konačna odluka suda za zločin koji se dogodio pre 21 godinu.

1. April 2020.BBC

Legenda kaže da je neko nekada uspeo da ubedi mamu da ima dovoljno hrane i da nije gladan.

1. April 2020.Dobročinstvo

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da je neophodno da svi preuzmu inicijativu u rešavanju problema koji je izazvala pandemija koronavirusa.

1. April 2020.Dobročinstvo

Murtović stiže do starih, bolesnih i siromašnih na Rogozni, Pešteru i Goliji.

Kompanija Filip Moris je zdravstvenim centrima u Srbiji donirala oko 400 hiljada evra vredne laringoskope, infuzione pumpe, pacijent monitore, aspiratore i aparate za inhalacionu sedaciju, prenosi agencija Beta.

1. April 2020.Društvo

Nije isključeno ni da eventualni totalni karantin bude uveden samo u pojedinim mestima u Srbiji.