Svi mediji

UG tim za razvoj i integracije osnovan je u aprilu 2003. godine kao udruženje građana koje se bavi pre svega medijima, vladavinom prava, razvojem i očuvanjem demokratije, ljudskim pravima, mladima, kulturom i borbom za socijalnu pravdu.  Posle gašenja novina “Vranjskih” u septrembru 2017.godine Tim je ponovo okupio redakciju i kao prvi mediji nevladinog sektora registovao portal InfoVranjske.rs  22. decembra.2017. godine.  Portal InfoVranjske.rs naslednik je “Vranjskih” u svakom, osim u pravnom pogledu.

Link do sajta: infovranjske.rs

SVI ČLANCI

Sajt je osnovan od strane „Bečejskog udruženja mladih“ 2012. godine.

Bečejsko udruženje mladih – BUM je nevladina, neprofitna organizacija koja odgovara na potrebe i probleme mladih sa teritorije opštine Bečej kroz organizaciju različitih aktivnosti humanitarnog, edukativnog, ekološkog, sportskog i kulturnog karaktera.

Link do sajta: mojbecej.rs

SVI ČLANCI

Sajt Magločistač osnovan je od strane Udruženja građana „Centar građanskih vrednosti“.

Oni smatraju da je preko potrebno načiniti mali korak ka buđenju građanske svesti u Subotici i Srbiji kroz promovisanje građanskih vrednosti. U tom cilju zalažu se se za razvoj i zaštitu slobode izražavanja, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, međuetničke komunikacije i interkulturalnost, zaštitu prava i interesa novinara, kao i za zaštitu životne sredine i graditeljskog nasleđa.

Zacrtane ciljeve nastoje ostvariti putem njihovog medijskog internet portala, kroz saradnju sa drugim udruženjima, organizacijama i medijima, organizovanje tribina, javnih rasprava, promocija, izložbi i drugih manifestacija.

Link do sajta: maglocistac.rs

SVI ČLANCI

Kruševac PRESS je prvi zvanično registrovan privatni Internet medij, Internet novine i regionalni portal za građane Rasinskog okruga. Njihovi ciljevi i zadaci su da prikupljaju i distribuiraju proverene informacije, baveći se istraživanjem i analitičkim novinarstvom. U svom radu vode se principima koji su propisani u Samoregulativnom kodeksu dobre profesionalne prakse u digitalnom izdavaštvu na teritoriji Republike Srbije.

Ono što rade, najvećim delom, sprovode zahvaljujući zalaganju i entuzijazmu njihovih novinara i saradnika.

Link do sajta: krusevacpress.com

SVI ČLANCI

Ovaj portal uređuje nevladina organizacija „Centar za razvoj zajednica“ iz Kosovske Mitrovice.

Sajt je pokrenut 07. februara 2014.godine, uz dvomesečnu finansijsku podršku Britanske ambasade u Prištini. Sajt je kasnije radio na volonterskoj osnovi, a od kraja maja 2014, podržali su ga „Balkanski fond za demokratiju“ iz Beograda, ambasada Sjedinjenih američkih država u Prištini, te ponovo Britanska ambasada.

KoSSev finansijski podržavaju Narodna zadužbina za demokratiju (fondacija NED), ambasada Sjedinjenih američkih država i Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS).

Portal ima za cilj da tačno i pravovremeno informiše srpsku zajednicu na Severu Kosova o aktuelnim događajima, tzv. post-briselskom periodu i predstojećim političkim i društvenim procesima, ali i širu javnost o srpskoj zajednici na Severu Kosova.

Link do sajta: kossev.info

SVI ČLANCI

LESKOVAC-JUGpress  je regionalna informativna agencija nevladine organizacije Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije.

JUGpress informativno pokriva jug Srbije, sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medvedju, Kosovo i Metohiju, Makedoniju i Bugarsku. Sadržaji sa sajta su besplatni, uz navodnjenje imena izvora tj. JUGpress-a.

Link do sajta: jugpress.com

SVI ČLANCI

Internet portal juGmedia upisan je u registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000121.

Osnivač je Centar za edukaciju i razvoj.

Link do sajta: jugmedia.rs

SVI ČLANCI

“Glas Zaječara” je nezavisni informativni portal koji se bavi lokalnim temama, vestima iz oblasti kulture, nauke, sporta i politike.

Osnivač je: Kompas Medija.

Link do sajta: glas-zajecara.com

SVI ČLANCI

Redakcija Ozonpress.net je deo sistema Ozon Media koji čine redakcije tri medija: Radio Ozon FM, Čačanske novine i portal Ozonpress.

Ozonpress.net je najmlađa redakcija u sistemu Ozon Media. Portal je počeo sa radom 2012. godine kao projekat koji je dobio podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije.

Link do sajta: ozonpress.net

SVI ČLANCI

Veb sajt dnevnika Danas.

Danas je korporativni član Medijske organizacije za jugoistočnu Evropu (SEEMO) i Asocijacije listova Project Syndicate.

Izdavač je: DAN GRAF d.o.o.

Link do sajta: danas.rs

SVI ČLANCI

Forum Info je informativni portal koji je osnovalo Udruženje Forum žena Prijepolja početkom juna 2016. godine.

Link do sajta: foruminfo.rs

SVI ČLANCI

Bujanovačke su prvi gradski informativni portal na srpskom jeziku. Sajt prenosi najnovije vesti iz Bujanovca i okoline.

Osnivač je Udruženje građana „Bujanovačke“.

Link do sajta: bujanovacke.co.rs

SVI ČLANCI

Sajt Autonomija nastao je iz jednostavne potrebe da se otvori prostor za normalnost unutar sveopšte nenormalnosti koja vlada ovim prostorima već više od 20 godina. Da se otvori prostor za takozvane tabu-teme.

Autonomija je pre svega vojvođanski sajt, ali ne i sajt stereotipne Vojvodine u kojoj Lala stoji na bundevi i ne mari za to što mu Sosa nabija rogove. Autonomija nije sajt Vojvodine međ guskama, i svinjama, i vinima… Autonomija je sajt građanske Vojvodine, jer ova pokrajina je pre svega građanska. Autonomija je medij one Vojvodine koja nije sklona autoprovincijalizaciji, već Vojvodine koja kritikuje na prvom mestu sebe. Autonomija tretira teme poput ustavno-pravnog, kulturnog, multikulturnog, interkulturnog, te političkog subjektiviteta Vojvodine.

Jednako kao što je Srednja Evropa prava vojvođanska kuća, i Autonomija tretira teme koje se u širem smislu ne tiču samo Vojvodine, ali je se u stvari itekako tiču. To su “teške teme” kao što su ratni zločini, suočavanje sa prošlošću, ksenofobija, nacionalizam, položaj manjinskih, marginalizovanih grupa…

Izdavač je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Link do sajta: autonomija.info

SVI ČLANCI

Indeksonline.rs je jedan od posećenijih lokalnih internet portala u Srbiji. Ovaj portal ujedno je relevantan izvor informacija za nacionalne medije iz Novog Pazara i Sandžaka. Indeksonline.rs osnovan je 2016. godine sa idejom da pruži objektivne informacije, kako ljudima u Srbiji tako i u regionu. Portal indeksonline.rs od početka rada insistira na tolerantnoj komunikaciji i uvažavanju kulturnih, etničkih, polnih i drugih razlika. Podržava građansko društvo i uspostavljanje demokratije kroz dominantno informativno politički sadržaj, komunalni i programe lokalne zajednice i civilnog sektora.

INDEKS ONLINE TIM sastavljen je od mladih i ambicioznih novinara željnih dobre priče i istraživanja.
EMEDIA GROUP NOVI PAZAR je video produkcijska agnencija koja je osnivač medija indeksonline.rs.
EMEDIA GROUP se pored osnovne delatnosti – izrada promotivnog video materijala, bavi i izradom veb sajtova i android i ios aplikacija.

Link do sajta: indeksonline.rs

SVI ČLANCI

Internet portal Zaječar Online posluje u sastavu privrednog društva „ONLINE MEDIA NETWORK“ doo Zaječar.

Cilj sajta je da informacije o gradu i dešavanjima u njemu učini dostupnijim svim zaječarcima i onima koji prate rad ovog sajta. Nadaju se da će takvim radom njihov grad učiniti otvorenijim i lepšim mestom za život.

Link do sajta: zajecaronline.com

SVI ČLANCI

Pančevo city počeo je sa radom 7. maja 2017. godine.

Ljudi okupljeni u redakciji ovog sajta rešeni da društveni prostor otvore, oslobode, oplemene, učine dostupnim a njegovu slobodu i autonomnost očuvaju. Njihova vizija je rad u javnom interesu i za opšte dobro Pančeva.

Link do sajta: pancevo.city

SVI ČLANCI

Boom93 je osnovan 1992.godine i program emituje na frkvenciji 93,4MHz.

Politički nezavisan, od svog osnivanja bio je protiv ratnohuskacke politike, nepostovanja i kršenja ljudskih prava, pljacke i kriminalizacije Srbije. Ovakav pristup doneo nam je i niz problema u prošlosti zbog čega smo bili zabranjivani više puta tokom Miloševićevog režima.

Od osnivanja radio je otvoren, objektivan, nezavisan, profesionalan, urban. Zalažemo se za toleranciju i poštovanje ljudskih prava, sistemsku reformu društva i uspostavljanje novog sistema vrednosti u društvu slobodan.

Link do sajta: boom93.com

SVI ČLANCI

Nekoliko valjevskih novinara, u sadejstvu sa web developerom, pokrenulo je internet novine – kolubarske.rs. To su prve internet novine Kolubarskog okruga koje se, pored Valjeva, bave i aktuelnostima i životom Lajkovca, Uba, Mionice, Osečine i  Ljiga.

Prosperitetno društvo sposobno da rešava svoje probleme, da se razvija, obrazuje i bude konkurentno, je njihova vizija i kolubarske.rs su podrška tom cilju.

Link do sajta: kolubarske.rs

SVI ČLANCI

Portal mediareform.rs je magazin koji se bavi društvenim pitanjima od važnosti za jug i istok Srbije sa posebnim interesovanjem za pitanja slobode medija, javnog interesa u medijima, jačanju medijske pismenosti kod građana, kao i pitanjima decentralizacije i demetropolizacije Srbije i afirmisanja južne i istočne Srbije.

Posebno polje interesovanja predstavlja jačanje civilnog sektora, izgradnja i osnaživanje građanskog aktivizma, kao i građanskog društva u celini..

Link do sajta: mediareform.rs

SVI ČLANCI