Politika


Ni nakon desetina dojava o bombama koje su stigle elektronskom poštom, vlasti u Srbiji ne saopštavaju detalje ko je odgovaran.

Zabluda je da ozbiljne stranke traže da vide šta narod hoće, pa onda to pretoče u svoju strategiju, kao i da plaćaju za izmišljena istraživanja, ali je istina da traže najbolje načine da objasne svoju strategiju i pri tome pridobiju birača.

Putinova agresija na Ukrajinu odlično je legla ljubiteljima teorija zavere u trenutku kada smo počeli da izlazimo iz pandemije i vraćamo se u normalniji život.

Društvo


27. May 2022.DruštvoNovosti

Uz prigodni osmijeh razrednice, maturanti Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu kraj školovanja obilježili su dizanjem desnice u zrak, s crnim beretkama na glavi i maskirnim majicama s grbom nalik HOS-ovom s natpisom “Za norijadu spremni”.

27. May 2022.CenzolovkaDruštvo

Ni tri meseca nakon što je trebalo da počne suđenje bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i drugim optuženima, današnje ročište ponovo nije održano zbog izostanka advokatice Zore Dobričanin Nikodinović. Milan Jovanović smatra da se okrivljeni i njihovi advokati rugaju pravosudnom sistemu Srbije.

25. May 2022.BetaDruštvo

Otvaranjem izložbe “Sve naše suze” večeras je započeo, u Beogradu, festival “Mirdita – dobar dan”, koji će se održavati na više lokacija, do 28. maja.

Privreda


Tokom šesnaest godina od sticanja nezavisnosti 21. maja 2006, u Crnoj Gori je državni dug sa 700 miliona, odnosno 32,6 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP) porastao na preko četiri milijarde eura ili 83,3 odsto BDP-a.

Naprosto je sada možda razvoj unazad došao dotle da zapravo više uopšte nije moguće „živeti desetostruko bolje” i zapravo više nikada nije moguće živeti tako dobro kako se živi u Evropskoj uniji.

Vučić je jednom rečenicom rasuo sve one silne samopohvale kako je njegova vlast uspela da konsoliduje državne finansije i da je na strani umela da se zadužuje dvostruko jeftinije od prethodnika.

Kultura


27. May 2022.Poezija

O pesmama Gorana Grubišića.

22. May 2022.DanasKnjiga

Obimna knjiga (više od 600 stranica s pratećom bibliografijom i izvorima), redovitog profesora povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, dr Ive Goldsteina Antisemitizam u Hrvatskoj od srednjeg vijeka do danas (Fraktura i Židovska vjerska zajednica Bet Israel u RH, Zagreb 2022), prva je i dosad jedina sustavna historiografska studija o fenomenu i fenomenologiji antisemitizma u nas, u Hrvatskoj.

Zagazila sam u fazu života kad pišem protestna pisma zastupnicima u parlamentu. Od lokalnih ekoloških pitanja do apeliranja za reforme zakona o izbjeglicama, azilantima, Istanbulskoj konvenciji i slično. Ne znam koliko postižem, ali možda ipak više nego da se zamatam u žuto-plavu zastavu.

Sport


Ne, ovo nije omaž Ani Brnabić i njenom biseru: “Ima veze sa mnom, nema veze sa mnom”, već omaž magiji života, malim koracima i nesvakidašnjim odlukama koje nas vode na pravi put, do naše svrhe.

9. May 2022.DobročinstvoSport

Srpski filantropski forum i Banka hrane Beograd nastavljaju da se bavi temom donacija hrane i da ukazuju na važnost doniranja hrane i podrške ugroženom stanovništvu, ali i značaj uspostavljanja stimulativnog okvira i ukidanja PDV-a na donacije hrane koje će omogućiti rast donacija hrane. U saradnji sa Beogradskim maratonom, koji je svake godine posvećen važnim i društveno odgovornim temama, ovogodišnji 35. Beogradski maraton – Trka dobrote, zajednički posvećujemo i ovom humanom cilju.

Ako želiš da vežbaš jogu bez bola i da te ništa ne sputava, istraži svoje telo, upoznaj ga i otkrij svoju jogu.