Politika


Zar BiH ne sme da menja svoj Ustav bez da pita svoje susede, Srbiju i Hrvatsku, koji joj baš i nisu prijateljski naklonjeni? Naravno da sme, ocenjuje u autorskom tekstu za DW Kristijan Švarc Šiling.

Do izbora u Srbiji ostalo je još oko tri meseca, a odgovor na pitanje kakvi će biti izborni uslovi i dalje je neizvestan. Sagovornici u Insajder debati saglasili su se da promena uslova uoči izbora nije „dobra praksa“, ali da neće dovesti do suštinske promene u parlamentu.

28. januar 2020.NovostiPolitikaRegion

Predsednik SDSS dr Milorad Pupovac: Hrvatska najpre treba da raščisti u svom dvorištu kada je u pitanju pogled na istorijske događaje. Nijedno otvoreno pitanje nije rešeno.

Društvo


29. januar 2020.BlicDruštvoKomentar

Balši Božoviću, narodnom (još uvek) poslaniku DS-a, u ime naroda presudjeno jeda plati sto hiljada dinara, plus sudske troškove, zbog organizovanja neprijavljenog skupa protesta protiv okupljanja Nedićevih fašista u Beogradu.

Organizacija CARE predstavila je izveštaj o 10 humanitarnih kriza koje su vrlo malo ili uopšte nisu prisutne u medijima. Zaključak glasi: ljudi mogu da pomognu u rešavanju kriza samo onda kad znaju za njih.

28. januar 2020.DanasDruštvoKomentar

Kao predsednik ekspertskog volonterskog savetodavnog tima roditelja otetih srpskih beba, imao sam uvid u desetine originalnih medicinskih dokumenata koji bi se pre mogli nazvati kriminalnim dokumentima.

Privreda


27. januar 2020.BIZLifePrivreda

Kang Šifei, iz kompanije CRBC koja gradi u Crnoj Gori, kaže da će učiniti sve da prva deonica od Podgorice do Kolašina bude završena u roku, do kraja septembra.

24. januar 2020.DanasPrivreda

Inicijativa „Digitalna Srbija“ predstavila je danas Startap skener, prvi sveobuhvatni izveštaj o stanju domaćeg startap ekosistema po kome domaći startapi nižu uspehe zbog kojih smo među vodećim državama u jugoistočnoj Evropi.

22. januar 2020.BIZLifePrivreda

U okviru „Miele Kitchen Experience“ organizovali smo jedinstven događaj gde smo okupili ljude iz biznisa koji su uz „New Balkan Cuisin“ kuvali i govorili o svom doživljaju uspeha. Jedan od naših gostiju bio je Dejan Kosanović, direktor marketinga u kompaniji Mozzart.

Kultura


28. januar 2020.Kultura

– Meni je najveći merak bio da radim u Jugoslovenskom dramskom, pošto sam tamo deset godina ranije bio asistent na dve predstave i svakako sam želeo da se vratim.

28. januar 2020.Kultura

„Stigao je i Dejan Dukovski, sa svojih dvadeset pet godina. Mlado lice, gracilan stas, civilizovan izgled“ – opisao je Jovan Ćirilov svoj prvi susret s njemu dotad nepoznatim dramskim piscem iz Skoplja.

28. januar 2020.Kultura

“Mamu mu jebem ko je prvi počeo” je tekst koji sam napisao nakon mog teksta Bure baruta, kada su počeli poslednji ratovi na ovim prostorima. valjda je zato tekst tako apokaliptičan. Bio sam mlad, i moj svet se raspadao pred mojim očima. nije ovo tekst o ratu. Tekst je o raspadu mojih ličnih vrednosti…

Sport


27. januar 2020.DanasSport

Andrija Prlainović retko naširoko i nadugačko priča za medije, pogotovo na svima zanimljive i škakljive teme od opšteg značaja, ali kada progovori onda te reči dugo odzvanjaju, jer bez brojanja do 10 izgovara bolne istine o srpskom vaterpolu. Ono što se većina pravi da ne vidi ili ih šićardžijski prećutkuje.

27. januar 2020.BukaSport

Samo je Brajantu na oproštaju svijet stajao tako mirno kada je šutirao slobodna bacanja za kraj.

27. januar 2020.BBCSportSvet

Sve je bilo tako uobičajeno – dosadna nedelja se vukla, neki su igrali vaterpolo, neki rukomet, a većina je odbrojavala koliko vremena ima do odlaska na posao ujutru.