Politika


28. November 2021.BBCDruštvoPolitika

Dan posle protestne blokade saobraćajnica u Srbiji iz ekoloških razloga, u Beogradu je održan novi srodni skup sa ponovljenim zahtevima vlastima da promene odnos prema problemima zaštite životne sredine i počnu da primenjuje zakone na najveće zagađivače.

Šta nam je činiti? Odgovor je očigledan i jednostavan: pretvorimo sredstvo za ulazak u EU (pregovore) u nacionalni cilj.

10. November 2021.Foto/VideoPolitikaRegion

Što se događa u Republici Srpskoj, koliko su realna upozorenja da je BiH na rubu novog rata, kakva je situacija u Crnoj Gori nakon sukoba oko rukopoloženja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, ima li rješenja u sporu između službenog Beograda i Prištine… neke su od tema nove Privrednikove tribine u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Društvo


30. November 2021.CenzolovkaDruštvo

Kad u četvrtak bude ponovo izricana presuda za njegovo ubistvo, znaćemo koliko je hrabro Ćuruvijino zaveštanje živo, koliko je sud nezavisan i snažan, a novinari uporni da ne dopuste da Slavkova smrt „umre“ nekažnjeno.

30. November 2021.DruštvoKulturaNovosti

Stefan Arsenijević, “Strahinja Banović” (2021.): Arsenijević je vješto spojio lokalnu narodnu baštinu i suvremena globalna zbivanja.

29. November 2021.Društvo

Da li znaš da je četvrtina žena promenila stav o sebi zbog negativnih komentara koje dobija od partnera?

Privreda


6. November 2021.Nova ekonomijaPrivreda

Mi ne želimo da uzmemo posao HR-ovima, već da digitalizujemo proces selekcije kako bi HR menadžeri gubili manje vremena, a ujedno da svi kandidati za posao dobiju priliku da se predstave.

5. November 2021.Nova ekonomijaPrivreda

Jana Mitrović je pre više od pet godina donela odluku da napusti firmu u kojoj je radila godinama i napravi svoju farmu u centru Beograda. Odlučila se za uzgoj mikrobilja, klica i jestivog cveća koje se gaji tokom cele godine u zatvorenom prostoru. Prvu “farmu” napravila je sa suprugom u trpezariji. Nakon što su prošli sve početničke greške i iz njih naučili, jer kako i sama kaže, udžbenika o uzgoju ovih kultura nema, posao im je krenuo.

Kovid-kriza je poslednjih meseci samo pružila alibi sistemu zdravstvenih institucija da, izgovarajući se nedovoljnim novčanim sredstvima i investicijama u moderne aparature i zdravstveni kadar, “ohladi” nade svih pacijenata da od tog sistema mogu dobiti pristojno i ažurno lečenje.

Kultura


30. November 2021.DruštvoKulturaNovosti

Stefan Arsenijević, “Strahinja Banović” (2021.): Arsenijević je vješto spojio lokalnu narodnu baštinu i suvremena globalna zbivanja.

28. November 2021.Aljazeera BalkansKultura

Vlasnik Tarantule smatra kako je pojava interneta negativno utjecala na globalnu popularizaciju stripa kao umjetnosti.

26. November 2021.KulturaWine Style

>Milena Bogavac, spisateljica, dramaturškina, pesnikinja, pozorišna režiserka, producentkinja. U poslednje vreme sve češće i uspešna direktorka, ponekad bivša, a, na sreću, sve češće aktuelna… Sve u  svemu, vrhunska umetnica i  radnica u kulturi, koja kroz čitavu karijeru zapravo radi samo jednu stvar – pravi predstave.

Sport


25. November 2021.SportZdrave životne navike

1. Kome je čas namenjen? U zavisnosti od toga ko nam je na času određujemo tempo i intenzitet časa i u program uključujemo položaje, varijante položaja i adekvatnu pripremu za položaje.

17. November 2021.NovostiRegionSport

Teniska braća Matej i Ivan Sabanov, rođeni Subotičani koji već 15 godina žive u Osijeku, odlučili su ubuduće igrati za Srbiju. Motiv im je igranje Davis Cupa i nastavak suradnje s Novakom Đokovićem.

Inverzije povećavaju dotok krvi i kiseonika u mozak. Istina je, međutim, da ljudski organizam ima sam snažne i suptilne mehanizme koji kontrolišu količinu krvi koja dospeva do bilo kog dela tela, bez obzira na smer delovanja sile gravitacije.