Politika


19. February 2024.Jutarnji listPolitikaRegion

Koja bi budala položila svoj mladi život za sretnije sutra djece Marina Piletića? Ili za poslovni procvat Gordana Grlića Radmana?

Inače ćemo, sa takozvanim promenama ili bez njih, samo manjim ili većim intenzitetom nastaviti da živimo u hronično predizbornim, paranacionalnim, lukrativnim i partitokratskim vizijama naših života.

15. February 2024.PeščanikPolitika

Autor: Ivan Janković Radio Peščanik · Ivan Janković – Gospodar Vučić i Ustav Na „centralnoj državnoj ceremoniji“ kojom je obeležen državni praznik, uveden 2006. i delimično posvećen donošenju Sretenjskog ustava 15. februara 1835. godine, premijerka Ana Brnabić citirala je reči Tome Vučića Perišića, „u narodu poznatog kao Gospodar Vučić“. Te reči odišu verom u ustavni […]

Društvo


22. February 2024.DruštvoNova.rs

Emotivnim svedočenjem porodica nastavljen je parnični postupak pred Višim sudom u Beogradu koji se vodi protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio učenike te škole i radnika obezbeđenja. Na današnjem ročištu govorili su članovi porodice Kobiljski, majka i otac devojčice koja je ubijena u školi.

22. February 2024.DnevnikDruštvo

3. oktobar, 14.ti rođendan Eme Kobiljski i 4. oktobar – pet meseci od masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i selima Dubona i Malo Orašje.

Pred Osnovnim sudom u Vranju glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji Igoru Živkoviću, nekadašnjem načelniku PU Vranje, ponovo je odložen.

Privreda


6. February 2024.Novi magazinPrivreda

Svake godine u Srbiji na radnom mestu umre dvostruko više ljudi nego u proseku u Evropskoj uniji, a na prste jedne ruke se mogu nabrojati odgovorni koji zbog toga završe u zatvoru. Zašto je život zaposlenih u Srbiji često političko pitanje u koje se meša sam vrh države uglavnom abolirajući rukovodstvo kompanije?

Autor: Dimitrije Boarov Koliko sam uspeo da zapazim, prošlonedeljna prezentacija „Skoka u budućnost Srbije“, na kojoj su čelnici vladajuće koalicije, Vučić, Brnabić i Mali, govorili o investicionim planovima države do famozne specijalizovane izložbe Expo 2027 . i dalje, nije u našoj javnosti proizvela očekivanu magiju koju bi trebalo da izazove projekat „promenjene Srbije“ kao novog […]

22. January 2024.Novi magazinPrivreda

Proizvodnja novog elektromobila može biti po značaju i važnosti u rangu prvog ugovora između „Fijata“ i „Zastave“ o licencnoj proizvodnji „fiće“, koji su 1954. potpisali osnivač „Fijata“ Đovani Anjeli i direktor Fabrike automobila „Zastava“ Prvoslav Raković

Kultura


22. February 2024.KulturaNovostiRegion

Popularni glumac u razgovoru s voditeljem Ladislavom Tomičićem govorio je o svojim glumačkim uzorima Radi Šerbedžiji, Žarku Lauševiću i Ivici Vidoviću, o slučajevima otkazivanja na kulturnoj sceni, ali i o aktualnom prijeporu oko predstave Zlatka Pakovića i Dragana Markovine u Mostaru

Priča o Đorđu Balaševiću, mornaru koji je ostao i bez broda i bez mora je priča o jednom od naših najuspješnijih kantautora.

20. February 2024.KulturaLokalni mediji

Pozorište koje voli i priželjkuje, i danas je ono u kojem ima utisak da može da napreduje, da izazove samu sebe i svoje mogućnosti. U njemu – sve što je novo, plaši je taman onoliko koliko treba da je zaintrigira i u njoj probudi žeđ za potvrđivanjem glume kao životnog izbora, onog koji je razlog da i danas odgovorno stoji na sceni.

Sport


Pranvera Selimi pažljivo korača po mrazu koji prekriva trotoar dok kreće na trčanje u pet ujutro kroz mračni i zimski pejzaž prištinskog parka Germia.

6. February 2024.N1Sport

Ana Žigić je sa svojim timom preveslala Atlantik. Svega 300 žena je uspelo to da uradi.

3. February 2024.Aljazeera BalkansSport

Jens Weissflog, jedan od najuspješnijih takmičara u skijaškim skokovima, za Al Jazeeru govori o Igrama u Sarajevu, Ulagi i rivalitetu sa Nykaenenom.