Sekcije

Politika

“Poruka političkim akterima je da obezebede najširem sloju stanovništva ravnopravan pristup informacijama”

Do sada smo imali na prva dva dijaloga, veoma jaku delegaciju vladajuće stranke i drugih stranaka koje su iz vladajuće koalicije. Nadamo se da će taj balans, jasne poruke i neka konkretna pitanja biti dovoljni da on (Nebojša Zelenović, predsedavajući SzS, prim. red.) ipak promeni odluku, ako je odluka doneta i da učestvuje na okruglom stolu.

On je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa koji je objavljen danas ocenio da je poruka predsednika Srbije „evo vam spiskovi, pišite, dopisujte imena, šta god hoćete i koliko hoćete“ neodgovorna i da rad Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje želi da se na kvalitetan način bavi biračkim spiskovima.

Sve vesti – Politika

Društvo

Avgust 21, 2019DruštvoKosovoKossev

Slavuj i Perenić su 21. avgusta 1998. godine krenuli ka manastiru Sveti Vrači u Zočište da urade prilog o povratku otetih monaha. Viđeni su u Velikoj Hoči, u prepodnevnim satima, odakle su greškom krenuli ka Orahovcu, koji je u to vreme bio pod kontrolom Oslobodilačke vojske Kosova. Do danas porodice Perenić i Slavuj nemaju zvanične informacije o njihovoj sudbini.

Avgust 20, 2019DanasDruštvo

Najznačajnije globalne društvene promene na tržištu rada, poput promene državnih režima i politika nastalih slomom socijalističkih poredaka, krize država blagostanja i neoliberalnih režima, suštinski su uticale na živote mladih.

Avgust 20, 2019DanasDruštvo

Ključni problem tarife u Srbiji su previsoki „pragovi minimalnih naknada“, tako da većina stanica u Srbiji ne plaća naknadu u procentu od prihoda, već plaća minimalnu koja „uopšte nije mala“, rekao je Matić, prenelo je Udruženje novinara Srbije.

Sve vesti – Društvo

Privreda

Autoputem “Miloš Veliki” od Obrenovca do Ljiga, koji je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saobraćaju prva vozila.

Prva vozila novom deonicom od Obrenovca do Ljiga trebalo bi da prođu u noći između nedelje i ponedeljka ili u ponedeljak ujutru. Savremena saobraćajnica će uticati na ekonomski i privredni razvoj čitave Zapadne Srbije. Čačanskim privrednicima gradnja auto-puta donela dobre poslove, sa njim računaju na još bolje.

Vozači koji iz Obrenovca krenu ka Čačku novim auto-putem, trebalo bi da napune rezervoare, jer na razdaljini od 103 kilometara nema nijedne benzinske stanice. Prve pumpe na Auto-putu Miloša Velikog trebalo bi da budu otvorene tek sledeće godine, pišu Večernje novosti. Ni u Grdeličkoj klisuri vozači neće moći pre da sipaju gorivo, kao ni na ostalim novim deonicama auto-puteva u Srbiji. Na potezu od Obrenovca do Čačka prostornim planom predviđeno je po pet odmorišta u oba smera kretanja, u okviru kojih bi se gradile benzinske pumpe. Tako je u svakoj opštini kroz koju prolazi Koridor predviđena izgradnja po dve benzinske stanice. Na odmorištu kod Obrenovca planirana je i izgradnja baze za održavanje Puteva Srbije, u kojoj bi trebalo da se zaposli od 40 do 60 radnika. Predviđena je i izgradnja parkirališta, benzinske pumpe, restorana, kafea, prodavnica i informacionog centra. Sledeća benzinska stanica gravitira opštini Ub, a kod petlje Lajkovac predviđeno je da postoji odmorište, gde je planirana i izgradnja manjeg motela kapaciteta od 20 do 40 ležajeva. Na području opštine Ljig biće izgrađena još jedna benzinska pumpa. U blizini petlje Preljina nalaziće se odmorište i motel kapaciteta od 50 do 60 ležajeva. Sve aktivnosti u vezi sa otvaranjem ugostiteljskih i drugih objekata sprovode se preko JP Putevi Srbije. – Investitori moraju da otkupe zemljište, da izrade projekat i da dobiju sve dozvole. Očekujemo da sve te aktivnosti budu realizovane 2020. godine. Interesovanje je veliko – kaže Nebojša Pavlović, savetnik u Ministartsvu građevinarstva.

Sve vesti – Privreda

Kultura

-Lako je podići publiku na Zlatiboru, Čačku, Užicu, a ja sam uspeo da nađem nit i sa publikom u ravnici, i mislim sam možda prvi u tome, o čemu svedoče brojni koncerti koje sam u Vojvodini održao sa svojim bendom. Jedva čekam nedelju da se dokažemo i u Novom Bečeju, rekao je vrsni muzičar Dejan Petrović.

Avgust 20, 2019DanasKultura

Tokom različitih programa, koje organizjuje požeški Filmart, u Požegi će se, narednih desetak dana, okupiti više od 50 filmskih umetnika iz više od 30 država.

Sve vesti – Kultura

Sport

2019-08-1616. 08. 2019. Kostolac Izvor: http://kostolac.rs U Kostolcu održan turnir u rukometu na pesku Na otvorenim terenima Sportsko-rekreativnog centra „Topoljar” održan je turnir u rukometu na pesku u ženskoj konkurenciji. Na samom početku prisutne je pozdravio predsednik ŽRK „Rudar” Mile Blagojević poželevši ekipama puno uspeha na turniru. Turnir je otvorila članica Veća Gradske opštine Kostolac, Marijana Božić, koja je po završetku turnira najboljim ekipama i pojedincima dodelila zaslužena priznanja i nagrade. Turnir je vrlo uspešno organizovan uz učešće 12 ženskih ekipa svrstanih u dve kategorije: seniorke i mlađe selekcije sa preko 100 učesnica. Pored Kostolca učestvovale su ekipe izLazarevca, Petrovca, Podgorice, Požarevca  i Gornje Trnave. U kategoriji seniorki prvo mesto osvojila je ekipa ŽRK „Kolubara”, drugo mesto zauzela je ekipa RK „Bek”, a treće mesto pripalo je ŽRK „Rudar”. Najbolji  golman bila je Milica Nešić ŽRK „Kolubara”, za najboljeg igrača proglašena je Anđela Kovačević RK „Bek”, dok je najbolji strelac turnira bila Teodora Dimitrijević ŽRK „Rudar”. Turnir u rukometu na pesku za mlađe kategorije osvojila je ekipa ŽRK „Kolibri”.Na drugom mestu našla se ekipa ŽRK „Požarevac”, a na trećem  ŽRK „Sloga”.Za najboljeg golmana proglašena je Nađa Ivanišević ŽRK „Sloga”, najbolja igračica  bila je Jovana Vujičić „Požarevac”, dok je za najboljeg strelca  mlađih kategorija proglašene  Nikolina Ilić „Kolibri”. Turnir je održan  okviru manifestacije „Kostolačko  leto 2019” . Organizator  je Centar za kulturu „Kostolac” u saradnji sa ŽRK „Rudar”, Rukometnim  savezom Srbije i Rukometnim savezom Braničevskog okruga, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac. Nema komentara.

U subotu 03.08.2019. u organizaciji ASCS i AK Jasenice održano je treće kolo letnje lige za atletske škole i mlađe pionire/ke u Smederevskoj Palanci.

Sve vesti