REGION


22. Septembar 2020.DruštvoNovosti

Nedelja ponosa biće održana uglavnom online. Ovakva odluka ne može previše uticati na dodatno ugrožavanje prava, iako je LGBT zajednica dodatno pogođena merama koje su preduzete tokom pandemije, kaže član organizacijskog odbora beogradske Povorke ponosa.

21. Septembar 2020.PolitikaSvetVijesti

Kako je američki političar uz pomoć muzičara od statusa autsajdera došao do Bijele kuće.

21. Septembar 2020.NovostiPolitika

Budimir Lončar je bio hrvatski diplomat u jugoslavenskoj, hrvatskoj i UN-ovoj službi, koji je imao izuzetno uspješnu karijeru i zadržao svoj utjecaj u 97. godini života. Njegovo ime nešto znači kod najvažnijih svjetskih ličnosti njegovog vremena. Tko to ne razumije, taj se osuđuje na provincijalnu beznačajnost.

20. Septembar 2020.KolumnaNovosti

Nastup ogorčenih roditelja, koji su u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi demonstrativno izvukli svoje djevojčice i dječake s prisilne nastave vjeronauka, po svemu je nalikovao akciji oslobađanja talaca. Zaista se i radi o očajničkoj bitki za dječje duše koje klerikalno ustrojena država nastoji kidnapirati

18. Septembar 2020.KolumnaNovosti

Konzumove blagajnice plaćale su Todorićima leasing dvadeset četiri metra dugačke jahte Riva 85 Opera, i ekskluzivno lovačko oružje kod austrijskog Fanzoj Jagdwaffen & Ribohunta, i safarije i prepariranje nesretnih životinja, pa čak i jebenu koncesiju za plažu njihove Ville Castello u Medveji.

18. Septembar 2020.DruštvoForum.tmKultura

„Jedino što je u Kninu naraslo u posljednjih 25 godina je gradsko groblje“. Ovom izjavom anonimnog Kninjanina počinje „Život u limbu: knjiga ožiljaka“, Slavena Raškovića i Igora Čoke, nedavno objavljena u izdanju Foruma Zivilier Friedensdienst (forum ZFD).

18. Septembar 2020.BetaPolitikaRegion

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da su Srbi najveće žrtve rata u Hrvatskoj, uključujući one koji su bili lojalni toj zemlji, radili svoj posao ili je branili.

17. Septembar 2020.DruštvoNovosti

Škole u kojima se cjelokupna nastava izvodi na srpskom jeziku i na ćirilici još uvijek nisu registrirane kao manjinske, upozorila je u Saboru zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

17. Septembar 2020.KolumnaOslobođenje

Dok se samozvani i takozvani zaštitnici bošnjačkih interesa u Sarajevu ubiše lijući krokodilske suze nad odlazećom crnogorskom vladom, jedva da se iko interesuje za najave mogućeg mirnodopskog egzodusa iz Kozarca.

17. Septembar 2020.KulturaLupiga

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo profiliranju jakog ženskog lika u hrvatskoj kinematografiji koji izlazi iz utvrđenih okvira gdje se žena definira jedino prema svojoj funkciji u odnosu na nekog muškog protagonistu ili preuzima i perpetuira nametnute zastarjele patrijarhalne obrasce.