REGION


Crna Gora je primer na kojem će se videti korisnost ili eventualna problematičnost kineskih kredita.

15. April 2021.DruštvoNova.rsRegion

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da Srbija pre ulaska u EU mora da otkrije gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih hrvatskih ratnih veterana i civila iz rata 90-tih godina u Hrvatskoj, saopštila je pres služba predsednika. On je o tome razgovarao sa predstavnicima udruženja ratnih veterana – Udruženja specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica. Ovu situaciju je za portal Nova.rs komentarisao Veran Matić, specijalni izaslanik predsednika Srbije za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom.

14. April 2021.KomentarMedijiRegion

Važnost izvještaja Srpskog narodnog vijeća je velika, bez obzira na to što izgleda kao lajanje na Mjesec.

13. April 2021.BetaPolitikaRegion

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da Srbija pre ulaska u EU mora da otkrije gde se nalaze posmrtni ostaci nestalih hrvatskih ratnih veterana i civila iz rata 90-tih godina u Hrvatskoj, saopštila je pres služba predsednika.

13. April 2021.KolumnaNovosti

Sve što je Polansky učinio i napisao u zaštitu ciganskog svijeta učinilo ga je jako voljenim među Romima, a jako nevoljenim među predstavnicima UN-a: u izvještajima i stihovima on optužuje predstavnike tzv. međunarodne zajednice za direktnu diskriminaciju romskog stanovništva, posebno UNHCR. O tome je napisao i nekoliko zbirki stihova.

13. April 2021.KolumnaVijesti

Koristim platformu Vijesti da pošaljem dalje pismo iz Norveške, Cetinjanke M. J. Kako bi ga pročitale mnoge slične žene i majke u Crnoj Gori koje nemaju djetetu za tablet, nemaju ni za Pepu Prase, nemaju ni za Fejsbuk.

13. April 2021.KolumnaOslobođenje

Nije da je ideologija previše bitna u toj interesnoj stranci, ali bazični nacionalizam revizionističkog tipa je naprosto nešto što se podrazumijeva.

12. April 2021.BBCPolitikaRegion

Protesti usled najave smene ministra pravde, nezadovoljstvo dela javnosti zbog novih pravila o dobijanju crnogorskog državljanstva, incident sa službenim vozilom u kome je bila ćerka premijera.

11. April 2021.KomentarNovosti

Džabe mi, eto, i pamet i škola i trideset pet godina novinarskog iskustva: mislio sam da sam u tih trideset pet godina video sve, ali intervju Aleksandra Vučića zvezdi Pinka Srđanu Predojeviću ovoga ponedeljka oteo se svakom dosad poznatom zakonu političke fizike.

11. April 2021.DruštvoNovosti

Povodom 80 godina od proglašenja NDH, udruga Documenta organizirala je 10. aprila spomen-šetnju Zagrebom.