UNS, Koalicija i ANEM: Policija da pronađe ko lepi poternice za Veranom Matićem i preti novinarima koji štite OK radio

26. June 2022.
Udruženje novinara Srbije (UNS), Koalicija za slobodu medija (Koalicija) i ANEM osuđuju lepljenje poternice po Vranju sa likom Verana Matića nakon što je zajedno sa predstavnicima novinarskih udruženja iz Stalne radne grupe za bezbednost novinara stao u zaštitu OK radija i njegove vlasnice Olivere Vladković, koji su na udaru ljudi iz kriminalnog miljea.
viber_image_2022-06-25_11-09-25-931

Piše: Veran Matić

Na plakatima kojima je oblepljeno Vranje uz fotografiju Matića piše kako on „ruši po Vranju“ nakon što se sa ostalim članovima Stalne radne grupe i Vladine Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara suprotstavio osobama iz kriminalnog miljea koji su zazidali redakciju OK radija u Vranju.

Prema informacijama novinarskih udruženja, uprkos rešenju građevinske inspekcije Vranja o rušenju nelegalno izgrađenog objekta kojim je zazidan OK radio, zakazanom za 29. i 30. jun uz asistenciju policije, nastavljeni su radovi uz prisustvo ličnog obezbeđenja.
UNS, Koalicija i Anem traže da policija pronađe ko je naručilac plakata i ko je lepio ovakvu vrstu poternice po Vranju nakon što su predstavnici profesionalnih novinarskih udruženja posetili OK radio, ukazali na kršenje zakona i obavestili javnost o kriminalnim radnjama kako bi štitili svoje kolege u Vranju.

UNS, Koalicija i ANEM podsećaju da je u pritvoru zbog pretnji vlasnici OK radija Dejan Nikolić „Kantar“, inače osuđenik koji je četvoromesečnu kaznu kućnog zatvora služio tako što mu je bila omogućena višesatna sloboda kretanja za „obilazak gradilišta“.
UNS, Koalicija i ANEM od Građevinske inspekcije Vranja očekuju da u zakazano vreme bude uklonjen nelegalno izgrađen objekat kojim su zazidani prozori redakcije OK radija, da policija urade bezbednosnu procenu i zaštite novinare i vlasnicu OK radija.

Click