Protest-Informer-zene-foto-N1.jpg
Djordje Jokic27. November 2022.
U petak je, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, poslanica Narodne stranke objavila, još jedan jezivo glup tvit. Tako se, barem, isprva svima učinilo. Poslanica je, naime, u ime izvesne "Ženske mreže Narodne stranke" napisala da se sa svojim koalicionim partnerima - Strankom slobode i pravde, priključuje međunarodnoj kampanji "16 dana aktivizma" sa ciljem skretanja pažnje na nasilje nad ženama i to ilustrovala bizarnom fotografijom, do te mere neprimerenom, da je najpre izazvala nevericu i nelagodan, nervozan smeh. 
curuvija-slavko-ajb-main-750x400-1.png
Djordje Jokic21. November 2022.
Suđenje za ubistvo novinara i izdavača Dnevnog telegrafa i Evropljanina, Slavka Ćuruvije, koje od podizanja optužnice traje osam godina, seli se 5. decembra po drugi put u Apelacioni sud. Više od 23 godine posle zločina, apelacija će odlučiti o sudbini ne samo ovog procesa, već će doneti konačnu presudu koja će snažno uticati i na sudbinu nezavisnog sudstva i novinarstva Srbiji. 
maxim-tolchinskiy-W3y2crFkVIs-unsplash-1280x853.jpg
Djordje Jokic20. November 2022.
Ne znam ništa o ekologiji, ali moram na samom početku ovog teksta da naglasim da sam protiv projekta Rio Tinto, rudarenja litijuma i šta li već. O tome takođe ne znam ništa, ali imam sumnju, imam zdravorazumski osećaj i tako sam čula, što me navodi da formiram stav. Osim toga, ako ovo ne naglasim u prvim rečenicama, biću optužena upravo za suprotno, jer o "ekologiji" i otvaranju rudnika danas ne smeš da nemaš stav. Ne moraš da imaš znanje, čak ni elementarne informacije, ne moraš čak ni da znaš da li se uopšte kaže "otvaranje" za rudnik, ali moraš da imaš stav. I ja ga imam, zasnovan je na onom tradicionalnom - "nešto mi je tu sumnjivo".
Beta-epf7q0ltcg-1280x850.jpg
Javni servis28. October 2022.
Pre 30 godina, Radio B92 dobio je nagradu za hrabrost i etičnost „Dušan Bogavac“. Bilo je to retko priznanje novinarima i medijima čije je ustanovljenje koincidiralo sa uvođenjem višepartijskog sistema u našoj zemlji.
kafana-rudnicanin-miticeva-rupa-1280x737.jpg
Javni servis23. October 2022.
Na dvadeset i petu godišnjicu brutalnog ubistva romskog dečaka Dušana Jovanovića u javnosti se pojavila na brzinu sklepana inicijativa da se prazna površina na uglu Beogradske i trga Slavija, proglasi parkom, i da taj park nosi ime žrtve ovog užasnog zločina.