14. April 2024.Dnevnik

Nagrade za istraživačko novinarstvo sutra će dodeliti Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Američke ambasade u Beogradu. Na dan kada je ubijen novinar Milan Pantić, dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine.

19. December 2023.Dobročinstvo

Svetski omladinski talas odlučio je da Aleksa Gačić dobije nagradu Volonter godine za 2023. godinu.

22. August 2021.Dnevnik

Bio sam prošle godine i u Varivodama. I sada na putu u Liku, polunapuštena sela, urušene ili spaljene kuće, čovek se zapita na trenutak zašto bi se neko vraćao u takvo okruženje, uz teško breme koje svaka proterana porodica nosi sa tobom, od ubijenih ili nestalih najmilijih, do uništavanja imovine, sticane kroz generacije.

24. August 2020.Dnevnik

20 godina od ubistva Ivana Stambolića i 25 godina od objavljivanja Ivanove knjige „Put u bespuće“.

21. August 2020.Dnevnik

“Niko ko je u bivšoj Jugoslaviji nestao, nije se pojavio živ.” U intervju za NIN ovo je izjavio diplomata Piter Galbrajt, prvi američki ambasador u Hrvatskoj.

6. August 2020.Dnevnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na komemoraciji žrtvama Oluje u Rači rekao je i „pomirenje da, poniženje nikada“.

5. August 2020.Dnevnik

Moje osnovno opažanje juče i danas je da su najnormalniji u istupanju i promišljanju događaja vezanih za „Oluju“ upravo oni koji su prošli najveću patnju, ostali bez svega stečenog, bez članova porodica, sa četiri godine ratnog iskustva i traumom najvećeg egzodusa na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata. Upravo oni su najrazumnije govorili o aktuelnim prepirkama oko toga da li je trebalo otići na centralnu manifestaciju Hrvatske u Knin ili ne, da li je trebalo uspostavljati mostove poverenja ili i dalje živeti u mržnji…

4. August 2020.Dnevnik

Ovo su „dani Oluje“ sa svim svojim posledicama, emocijama, sećanjima, tugom, vizijama. Zbog toga i danas nastavak jučerašnje priče.

3. August 2020.Dnevnik

„Meni je srce umrlo“ rekla je Ceca Lukić, kada se vratila iz Banja Luke drugog dana od pada Knina. Time je počela velika humanitarna akcija za pomoć prognanima.

31. July 2020.Dnevnik

Umesto ratno – huškače histerije, radimo na trajnom miru uz empatiju sa svim žrtvama.