Solidarnost sa sobom i drugima – Udruženje Dragana Rodić

29. October 2020.
“Volim život i trudim se da ga živm punim plućima”, počinje svoju ispovest Dragana Rodić Aranđelović, iz Niša koja je još kao osamnaestogodišnja devojka doživela tešku saobraćajnu nesreću koja ju je doživotno vezala za invalidska kolica.
maxresdefault

Šok, neverica i nemoć blage su reči da se opiše psihičko stanje u kom se Dragana tada našla. Misleći da će do kraja života biti nemi posmatrač svega i svih oko nje. Ipak, borac poput ove devojke pronašla je način da živi uspešan, zanimljiv i ljubavlju ispunjen život.

Kako je vreme prolazilo Dragana je objavila knjigu pod nazivom “Splet okolnosti”, skakala padobranom, zaljubila se, udala i dobila divnog sina.

Ipak ono što ovu sjajnu damu čini heroinom jeste osnivanje humanitarne organizacije koja nosi njeno ime sa ciljem da pomaže drugim ljudima, kojima je pomoć neophodna, bilo kroz donacije preko 300 ortopedskih pomagala, prehrane, sredstava za higijenu…

Danas Dragana često ističe da verovatno ne bih imala toliko snage da se bori ni za sebe ni za druge da nije imala punu podršku i bezuslovnu ljudav svoje porodice, prijatelja i naravno supruga Miloša.

Draganinu energiju i veliko srce prepoznali su mnogi.

Od rodnog grada Niša, čiji je počasni građanin, do raznih Udruženja koji su njenu plemenitost nagradjivali priznanjima.


Srpski filantropski forum i redakcija Dobro u ljudima povodom meseca pristupačnosti i kampanje Srbija bez barijera a povodom Nacionalnog dana davanja, svakodnevno predstavljaju pozitivne primere suočavanja sa ograničenjima, suočavanja sa sobom i sa okolnostima koje najčešće karakteriše nepristupačnost i diskriminacija osoba sa invaliditetom. Koalicija za dobročinstvo čiji je deo Srpski filantropski forum a članovi Fond Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, Smart kolektiv, Forum za odgovorno poslovanje, Privredna komora Srbije, Katalist Balkans realizuju Projekat za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click