“Dobro u ljudima” o Nacionalnom danu davanja

20. October 2020.
Emisija Dobro u ljudima koja se emituje na televiziji N1 a u produkciji produkcijske kuće Škorpion iz Novog Sada, u današnjem izdanju posvećena je manifestaciji Srpskog filantropskog foruma koja je posvećena Nacionalnom danu davanja a pod sloganom Srbija bez barijera. Kampanja je posvećena ove godine borbi protiv barijera koje su prepreka u svakodnevnom životu svakom četvrtom građaninu Srbije koji ima neki od problema sa kretanjem. U okviru ove manifestacije podeljene su povelje donatorima kompanijama, pojedincima, nevladinim organizacijama koji su dali poseban doprinos razvoju dobročinstva i filantropije.

Po prvi put odlikovani su poveljama i novinari i redakcija za poseban doprinos razvoju empatije, solidarnosti, dobročinstva i filantropije. Između ostalih nagrađena je upravo i emisija Dobro u ljudima za preko 1500 emitovanja priloga i emisija u proteklih više od pet godina.

Srpski filantropski forum već treći put organizuje Nacionalni dan davanja 9.oktobra (rođendan Mihajla Pupina). Ove godine tema je Srbija protiv barijera u okviru koje se prikupljaju i sredstva za podršku Nacionalnom prevodilačkom centru za znakovni jezik.

Projekat za unapređenje okvira za davanje realizuje Koalicija za dobročinstvo na čelu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac a koju čine i

Srpski filantropski forum, SMART kolektiv, Forum za odgovorno poslovanje, Privredna komora Srbije, Trag Fondacija i Katalist Balkans, a Finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click