Dobro u ljudima: Nina Rukavina, glumica bez granica

20. November 2020.
Jaka volja i upornost su ono što nas vodi do uspeha.
Nina Rukavina

Upravo ove osobine poseduje mlada glumica Nina Rukavina iz Subotice, koja je nedavno završila glumu na Akademiji u Novom Sadu.

Još kao mala, Nina je sticajem nesrećnih okolnosti izgubila tri prsta desne ruke, i put pretvaranja njene strasti u profesiju nije bio gladak, ali ono što je čini junakom naše priče je činjenica da je to nije ni malo omelo na putu ka njenom snu.

Mesto gde se Nina prvi put susrela sa diskriminacijom je Akademija u Beogradu, međutim to je nije sprečilo da izađe na prijemni ispit, koji nažalost nije prošla, ali je već sledeće godine konkurisala u Novom Sadu i uspela da zaigra na daskama koje život znače.

Mlada glumica je oduvak imala veliku podršku porodice kao i svoje okoline. Svoj nedostatak nikada nije gledala iz ugla hendikepa, već isključivo iz ugla prednosti, a ako dodamo da je Nina sama sebi najveća podrška, njena životna priča nikako ne sme proći ne zapaženo.


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID. Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv, Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click