Dobro u ljudima: Milica Knežević

18. November 2020.
Milica Knežević iz Zrenjanina, iako je u invalidskim kolicima, i dalje je veliki ljubitelj avantura i ekstremnih sportova. Do danas isprobala se u mnogim disciplinama da malo ko može time da se pohvali, dok poslednju deceniji svaki slobodan trenutak koristi za putovanje sa suprugom.
maxresdefault

Iako grad Zrenjanin samo na oko deluje ravno, Milica se svakodnevno susreće sa mnogim arhitektonskim neprisupačnostima i uvek je potrebno da uz sebe ima pomoć drugog lica. Ivičnjaci trotoara, prilazi državnim, a kamoli privatnim insistucijama potpuno su nepristupačni, međutim IT kompanija u kojoj Milica pored studija paralelno radi je svoj prostor prilagodila osobama sa invaliditetom.

Kako Milica navodi, pre potpisivanje Ugovora o radu, menadžment kompanije je sve učinio da prostor u kom će ona boraviti bude pristupačan ne bi li se Milica osećala što prijatnije i komfornije, što je danas retkost. Ta pažnja na Milicu je ostavila poseban utisak, tako da njihovo dobro delo ne sme ostati ne zapaženo.

Danas, pored brojnih avantura i svakodnevnih obaveza na poslu Milica se zalaže za pristupačnost objekata osobama sa invaliditeom, kao i na edukaciji srednjoškolaca na projektu “Još uvek vozim”.


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID. Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv, Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click