Sportski duh i kada postanete osoba sa invaliditetom – svedočanstvo o ravnopravnosti u mogućnostim

3. November 2020.
Zrenjaninac Milan Srdić je 2008. godine doživeo saobraćajnu nesreću kada ga je neoprezan vozač kombija oborio sa motora. Od tada Milan je u invalidskim kolicima, a njegov život se okreće za 180 stepeni i sve planove koje je imao za budućnost tada padaju u vodu.
maxresdefault

Pre nesreće Milan je bio sportista, fudbalski golman, čak i reprezentativac Srbije u kadetskim selekcijama, tako da je svoju strast i ljubav prema sportu uspeo da nastavi u novim životnim okolnostima. Spoznaja da i u novim okolnostima može učiniti dosta toga vrednog pažnje na sportskom polju pokrenulo ga je da se zaintersuje za disciplinu bacanje koplja. Sa ozbiljnijim treningom stigli su i prvi uspesi, čak i na međunarodnim takmičenjima.

Paralelno sa sportskim uspesima, Milan se posvetio i svom obrazovanju, koje mu je i prioritet, ali i svojoj najvećoj životnoj bici -oporavku. Milanova priča je vrlo inspirativna, a njegov primer se često postavlja kao uzor drugima, zato dobra dela ne smeju da prođu nezapaženo.


Srpski filantropski forum povodom Nacionalnog dana davanja, zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo realizuje kampanju Srbija bez barijera kojom se javnost upoznaje sa svim problemima koje ima svaki četvrti građanin Srbije a koje se tiču različite vrste nepristupačnosti saobraćaja, javnih ustanova, stambenih zgrada, predstavlja rešenja i predstavlja inspirativne pozitivne primere, suočavanja sa sopstvenim ograničenjima i barijerama kroz serijal emisija Dobro u ljudima. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID

Click