Protiv predrasuda

4. November 2020.
Ni najpoznatiji planinski vrhovi nisu bili dovoljno visoka prepreka za Danijelu Jovanović, predsednicu Grupe za samozastupanje osoba ometenih u intelektualnom razvoju.
maxresdefault

Ona je korisnik Centra za promovisanje inkluzije od 2004. Godine, kada je izašla iz doma u kome je tada bila smeštena. Danijela se već 15 godina veoma uspešno bavi sportom, u početku plivanjem, a pre par godina otkrila je da joj je planinarenje ogromna strast.

Nekada sportski amater, a danas osoba koja se nadmeće na prestižnim takmčenjima bilo to plivanje, planinarenje, ili biciklizam Danijela svojim prijateljima predstavlja neiscrpnu inspiraciju i uzor, te njene uspehe doživljavaju kao svoje.

Heroina kakva je Danijela zasigurno ruši predrasude uz primer šta volja može da učini i zato dobra dela ne smeju da prođu ne zapaženo.


Redakcija emisije Dobro u ljudima, i Javni servis svakodnevno objavljuju najuspešnije priče u ukviru kampanje Srbija bez barijera u okviru Nacionalnog dana davanja.

Nacionalni dan davanja je inicijativa Srpskog filantropskog foruma sa misijom razvoja kulture davanja u Srbiji. Srpski filantropski forum sprovodi inicijativu u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanja koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a dodatno čine Trag Fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Click