Potrčko Apatin

12. November 2020.
Ovo je priča o Nikoli i Zoranu iz Apatina, koje je fizička aktivnost uz trčanje i vežbanje odavno spojila, a danas dovela do toga da odlučno pokrenu lokalnu kurirsku službu za dostavu svega što sugrađanima Apatina zatreba.

Međutim, oni nisu obični dostavljači, već dostavljači humanitarci koji svoje vreme umeju da poklone drugima. U svako doba dana Nikola i Zoran, na poziv, potrebne lekove iz apoteke svojim sugrađanima dostavljaju besplatno, ma gde god se oni našli u Apatinu, i bilo da su u pitanju starija lica, trudnice, majke, ali i mladi.

Posla je dosta, primetno se razvija i raste, vikendom je obično više porudžbina nego inače, ali ih to ne sprečava da opcija dostave lekova uvek ostane besplatna za sve, jer dobra dela ne smeju da prođu nezapaženo!


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click