Dobro u ljudima: Maske za gluvoneme

21. November 2020.
U vreme kada je ceo svet zbog pandemije korona virusa doživeo krizu Aleksandra Aleksandrović iz Novog Sada pokazala je da se dobro u ljudima nikada ne gasi.
maske za gluvoneme

Ova devojka odlučila je da besplatno šije zašitne maske i donira ih onim ljudima koji ne mogu da ih nabave, a da bi tokom krize pomogla u komunikaciji i osobama koje ne čuju, Aleksandra je od pamučnih materijala i providne folije počela da šije maske koje gluvim i nagluvim osobama omogućuju da čitaju sa usana čujućih sugrađana.

Aleksandrine providne maske mnogo olakšavaju i rad tumača za znakovni jezik, jer njihovi gluvi korisnici na taj način mogu da ih razumeju i ostvare komunikaciju, a u isto vreme ispoštuju mere zaštite koje su propisane tokom pandemije.

Danas, kod Aleksandre traži se maska više, jer dobra dela ne smeju da prođu nezapaženo.


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID. Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv, Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click