Dobro u ljudima: Lice ulice Novi Sad

23. November 2020.
Zasnovan na programu podrške osobama sa poteškoćama u psihosocijalnom funkcionisanju klub “Kompas” radi na osnaživanju svojih korisnika za aktivniji i samostalniji život u zejednici.
lice ulice

Klub čine mladi ljudi, volonteri, koji rame uz rame sa korisnicima organizuju hmanitarne akcije uz pomoć kojih bude dobro u ljudima.

Najveću podršku dobijaju od fondacije “Lice ulice” koja zapošljava veliki deo njihovih korisnika koji od svake prodaje magazina polovinu novca zadržavaju za sebe, dok se druga polovina novca usmerava u štampu novih nadolazećih izdanja.

Dobro delo kluba “Kompas” prepoznato je i od strane organizacije “Dečije selo” koje im je ustupilo prostor za dalji rad i humanitarne aktivnosti, vodeći se time da njihov primer ne sme ostati nezapažen.


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID. Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv, Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click