Dobro u ljudima: Jasna Krsmanović

22. November 2020.
Inspiracija je nešto što Jasna Krsmanović iz Novog Sada, koja od rođenja boluje od cerebralne paralize, zaista ima na pretek.
dobro u ljudima jasna

Jasna je mlada pesnikinja koja je svoj talenat otkrila u bolnici tokom oporavka od dugih i teških operacija.

Jedna od prvih zbirki pesama je delo “Mogu i hoću”, nastalo u inat svim onim ljudima koji su je sputavali govoreći da ne očekuje mnogo od života, međutim Jasnina hrabrost, odlučnost i borbenost je postala inspiracija mnogima, a ona heroina svojim sugrađanima.

Upornost i pozitivan stav prema životu Jasna duguje svojoj porodici, posebno majci koja joj je od malih nogu govorila kako je vrlo važno svakog dana nositi osmeh na licu, jer osmeh usrećuje i sa njim može sve.

Isto to potvrdila je i Jasnina tetka, takođe pisac koja ju je od početka bodrila da se ostvari u ulozi pesnikinje, jer dobra dela ne smeju da prođu nezapaženo!


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID. Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv, Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click