Dobro u ljudima: Goran Bajšanski

19. November 2020.
Goran Bajšanski dobra dela posmatra kao jedan od načina da ispuni sebe, čak u šali voli da kaže da ga usrećivanje drugih hrani. Ovaj novosađanin je dvostruki svetski i evropski šampion u savate boksu, ali i predsednik udruženja građana Novog Sada. Nedavno je njegov humanitarni rad prepoznat pa je dobio i priznanje Heroja ulice.
goran dobro u ljudima

Prijatelji kažu da se Goranova veličina ogleda u tome što mu je lakše da bilo šta učini za druge nego za sebe. U vremenu gde je većina okupirana sobom i svojim problemima, ovakvi ljudi su zaista retki. Ideja kako da pomogne ima beskonačno, a ne odustaje nikada. Sam kaže da je svoje snove već ostvario i da je sada vreme da pomogne drugima da učine isto.

Trenutno u tome pomaže Ivi, devojčici rođenoj sa cerebralnom paralizom. Iva je sada na nogama a njena majka tvrdi da je Goran njihov heroj i najveći oslonac.

Zajedno sa prijateljicom priprema i prvu reviju zenskih mečeva ne bi li na taj način doprineo ravnopravnosti polova u borilačkim sportovima. Svestan je da je lakše okrenuti glavu, ali i da je lepše živeti u zajednici gde jedni drugima pomažemo.

Dobra dela ne smeju da prođu nezapaženo, a ovaj novosađanin je primer promene koju pojedinac može da napravi.


Srpski filantropski forum i redakcija emisije Dobro u ljudima, povodom Nacionalnog dana davanja, predstavljaju najzanimljivije priče individualnog i kolektivnog aktivizma kao deo kampanja Srbija bez barijera. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID. Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv, Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click