Branko Radunković – mali čovek velikog srca

2. November 2020.
Branko Radunković je čovek koji nas uči da reč nemoguće koristimo sa rezervom, da voljom možemo da prevaziđemo svaku prepreku sa kojom se susretnemo kroz život.
maxresdefault

Pre 70 godina Branko je rođen sa rukama do laktova i nogu do kolena. Sada živi u malom mestu u blizini Kragujevca, Prnjavoru, što ga nije sprečilo da razvije različita interesovanja.

Već u osnovnoj skoli naučio je da piše, a kasnije se zainteresovao za pravljenje maketa. Ceo život proveo je stvarajući, a na veliko iznenađenje svih sa osamnaest godina napravio je prvu maketu.
Od prvog prikaza male crkve, njegovi radovi su dospeli na izložbe, Branko se vremenom usavršavao, a njegovi projekti su postajali sve veći.

Od samog početka dobijao je bezuslovnu podršku porodice i prijatelja, koji su bili svedoci njegove posvećenosti i samostalnog stvaranja.
O Brankovim uspesima svedoče mnogobrojna priznanja kao i pet miliona posetilaca na različitim izložbama.

Dobra dela ne smeju ostati nezapažena, a na Brankovom primeru možemo naučiti da prepreke u životu mogu da bude teške onoliko koliko im mi dopustimo.


Srpski filantropski forum povodom Nacionalnog dana davanja, zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo realizuje kampanju Srbija bez barijera kojom se javnost upoznaje sa svim problemima koje ima svaki četvrti građanin Srbije a koje se tiču različite vrste nepristupačnosti saobraćaja, javnih ustanova, stambenih zgrada, predstavlja rešenja i predstavlja inspirativne pozitivne primere, suočavanja sa sopstvenim ograničenjima i barijerama kroz serijal emisija Dobro u ljudima. Projekat za unapređenje okvira za davanje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID

Click