Barijere u zapošljavanju

28. October 2020.
Snježana Jolić boluje od bolesti staklenih kostiju. Osobe koje boluju od ove bolesti su izuzetno niskog rasta, onemogućeno im je normalno kretanje i time su primorane da se služe invalidskim kolicima.
maxresdefault

Uprkos otežavajućim okolnostima sa kojima se susretala tokom školovanja,

Snježana je uspešno završila pravni fakultet u Beogradu,

ali je do ipak do prvog zaposlenja u svojoj struci, morala je da čeka 3 godine.

Danas, pored profesionalnog poslovnog angažmana u gradskoj upravi grada Beograda,

Snježana se bavi i humaniratnim radom i to preko organizacije “Iskra” čiji je jedan od osnivača,

jer je za nju, kako kaže, veća sreća usrećiti drugoga nego sebe.

Cilj organizacije je prikupljanje humanitarne pomoći za socijalno ugrožene porodice.

Pored humanitarne organizacije, Snježanin rad se ogleda i putem njenog bloga, za koji tvrdi da je veoma otvoren i oštar,

i zbog toga veoma posećen i čitan.

Kako je Snježanin rad na blogu primećen, dešavalo se da se na osnovu njenog zapažanja neke stvari ipak menajaju na bolje poput asfaltiranja 150 metara puta, radi lakšeg prelaženja osoba u invalidskim kolicima.

Ličnim primerom Snježana je svojim prijatejima i poznanicima uzor, ali i oslonac kada je teško, zato dobra dela ne smeju da prođu ne zapaženo.

Srpski filantropski forum i emisija Dobro u ljudima povodom Nacionalnog dana davanja i kampanje Srbija bez barijera predstavljaju Snježanu Jolić i njenu inspirativnu priču.


Srpski filantropski forum u okviru obeležavanja Nacionalnog dana davanja realizuje kampanju Srbija bez barijera zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, Katalist Balkans, Smart kolektiv, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije a u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koje finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID

Click