Joga Ganesha: Šta sve nema veze s jogom a i ima veze s jogom?

12. May 2022.
Ne, ovo nije omaž Ani Brnabić i njenom biseru: “Ima veze sa mnom, nema veze sa mnom”, već omaž magiji života, malim koracima i nesvakidašnjim odlukama koje nas vode na pravi put, do naše svrhe.
Untitled-2

Kada sam upisala filološku gimnaziju, smer za klasične jezike, mnogima je to bilo čudno a neki su se i podsmevali. A upravo otuda dolazi moja ljubav prema filozofiji i istraživanju različitih pogleda na svet i kultura, što me je korak po korak dovelo i do joge.
Kada sam upisala Filološki fakultet, smer za Opštu lingvistiku, mnogi su mi rekli: “Je l možeš ti nešto “normalno” da učiš i studiraš”. A ja sam studirajući lingvistiku stekla preciznost i ekonomičnost u izražavanju i temeljnost i naučni pristup prema svemu što radim. A ispostavilo se da su to glavni alati instruktorskog posla i podučavanja joge.
Kada sam morala da sviram satima klavir posle škole umesto da se igram napolju sa drugarima, smatrala sam da to baš i nije fer, a i nisam bila mnogo kul u društvu. Ali meni je klavir dao disciplinovanost i posvećenost koji su temelj joge.
Jogički put počinje kada prvi put iskoračite iz uobičajenih tokova i svega što se smatra “normalnim”. Joga je sloboda, uplovljavanje u nepoznato, posvećenost i unutrašnje iskustvo.
Da li živiš na autopilotu, voliš sve što vole mladi, radiš samo ono što donosi profit, i ideš na letovanje tamo gde ide i većina?


Joga ritrit, kao odmor ili kao uplovljanje u svet joge i jogički život, pravo je mesto da istražiš sebe, otkriješ sve svoje skrivene potencijale i da počneš da živiš autentično i ispunjeno.
Klikni na link za više informacija o ritritu i obukama koje organizujemo na Durmitoru.
👉Osnovna obuka za instruktore joge: https://mailchi.mp/aa638db38518/budi-sam-svoj-guru
👉Napredna obuka za instruktore joge: https://mailchi.mp/9851aa1b1612/nsij2017a1
Click