„Raširi krila i poleti” (FOTO/VIDEO)

5. March 2024.
„Dragi Andrija, sve sam pripremila za tvoj rođendan, ispunjene su sve želje i planovi koje si imao – sada je na tebi da se pobrineš za vreme”, slobodna je interpretacija reči mame Suzane, sinoć kada je završila sve pripreme.
IMG_1381
Foto: Veran Matić

Autor teksta, fotografija i videa: Veran Matić

I svi su napravili sve da bude savršeno obeležavanje petnaestog rođendana, onako kako je Andrija planirao da proslavi prošle godine, ali ga je, zbog lošeg vremena i obaveza, odložio za maj mesec. A onda se dogodilo zlo. 

 

IMG_1382
IMG_1456
IMG_1455
IMG_1413
IMG_1387

(FOTO GALERIJA SA OBELEŽAVANJA 15. ROĐENDANA ANDRIJE ČIKIĆA)

Suzana i Miloš su svom jedincu, svestranom kreativcu, dobroj i plemenitoj duši, sjajnom drugaru, đaku, prijatelju, priredili obeležavanje ovog značajnog datuma, upravo tamo gde je žarko želeo, planirajući najzanimljiviju moguću zabavu za drugare, kao što je to uvek činio – na Sportsko rekreativnom aerodromu „13. maj” u Zemunu. 

 

 

Na ovom aerodromu, mama Suzana se bavi sportskim pilotiranjem i ona je, danas u pilotskoj opremi, učinila sve sa tatom Milošem da ovaj „nebeski rođendan” bude obeležen sa puno iznenađenja za sve koji su došli, u prvom redu za devojčice i drugare iz svih škola koje je pohađao, od „Ribnikara”, preko „Stanislava Biničkog” do „Josipa Slavenskog”. Bili su tu i nastavnici, roditelji, braća i sestre devojčica i Dragana, ubijenih 3. maja.  

 

 

Suzanini drugari piloti sa ovog aerodroma su, zajedno sa njom, priredili mini izložbu aviona i helikoptera, aero miting sa sportskim avionima koji su u niskom letu iznad travnate piste oduševljavali učesnike ovog rođendana. 

 

 

Glavno iznenađenje i radost za decu predstavljalo je nekoliko naleta helikoptera iz kojeg je mama Suza bacala čokoladice učesnicima rođendana. 

 

 

U muzičkom programu, učestvovali su polaznici muzičke škole „Stanislav Binički”. Preko ozvučenja su se čule kompozicije u Andrijinom izvođenju, a let aviona je pratila pesma „Kondorov let”.   

 

 

Svi su bili, zabava je bila na nivou, a Andrija… Bio je sa nama na velikim portretima u pilotskoj i kosmonautskoj opremi, i u srcu koje je odletelo u nebo.  Viđen je u suzama drugarica, koje su tekle između osmeha i uzdaha, dok se upisuju u knjigu sećanja pored njegovog portreta, u naletima aviona, u divnom videu posvećenom njegovom životu, karijeri i vrlinama, bio je u helikopteru iz kojeg su „s neba” padali slatkiši, bio je za klavir-tortom koja je u slast pojedena, bio je Andrija u vozu, koji je prolazio prugom neposredno uz aerodrom, u svesci u koju su se upisivali utisci, bio je Andrija u pogledima roditelja Katarine, Eme, Ane, Adriane, Angeline, Mare, Bojane i Sofije i Draganove sestre Radice. 

 

IMG_1460
IMG_1415
IMG_1376

(FOTO GALERIJA SA OBELEŽAVANJA 15. ROĐENDANA ANDRIJE ČIKIĆA)

Ne smeju se naši anđeli zaboraviti, čak i ako je jedini način samoinicijativa roditelja, moramo biti podrška i aktivni učesnici te nove bitke: ne samo za sećanje, već i za prosvetiteljske napore zasnovane na vrlinama ovih divnih duša. 

„Raširi krila i poleti”, piše na privesku koji je Andrija kupio mami Suzani u znak zahvalnosti za sve što je činila i što čini za njega. 

Click