Presuda Dejanu Nikoliću Kantaru za pretnje vlasnici i zaposlenima OK radija 11. oktobra

30. September 2022.
U nastavku suđenja Dejanu Nikoliću Kantaru, Bojanu Atanaskoviću i Slaviši Kociću za nasilničko ponašanje, uništavanje imovine i pretnje vlasnici i zaposlenima OK radija u okviru kojeg posluje No Koment kafe, saslušani su svedoci i pregledani snimci sa sigurnosnih kamera.
IMG_9624
Dejan Nikolić Kantar na suđenju. Ilustracija: Marko Somborac

Izvor: Bezbedni novinari

Sudija Jelena Dimitrijević je, zaključujući današnje ročište, zatražila od vlasnice OK radija da u roku od tri dana dostavi dozvolu za postavljanje kamera u objektu No koment kafea. Odbrana je zatražila da se u slučaju nepostojanja dozvole izuzmu snimci sa kamera kao dokaz u ovom slučaju.

Sudija je zakazala sledeće ročište za 11. oktobar, za kada je najavljeno izricanje presude.

Inače, današnjem suđenju prisustvovali su predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, OEBSa, udruženja novinara i izveštači lokalnih medija. Ovog puta izostalo je organizovano okupljanje u organizaciji saradnika Dejana Nikolića Kantara, koji je na suđenje doveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu. Takođe, tokom suđenja optuženi Nikolić nije ponavljao pretnje zbog kojih je posle prošlog ročišta podignut novi optužni predlog protiv njega. Pretnje je ponavljao i u pritvoru, zbog čega su izrečene disciplinske mere prema njemu.

Pošto je zabranjeno snimanje suđenja, Marko Somborac, potredsednik Izvršnog odbora NUNSa i karikaturista Blica, napravio je crteže aktera današnjeg suđenja.

Dejan Nikolić Kantar. Ilustracija: Marko Somborac
Službenik Okružnog zatvora iz Beograda u kojem je Dejan Nikolić u privoru. Ilustracija: Marko Somborac
Advokatica oštećenih Kruna Savović. Ilustracija: Marko Somborac
Dejan Nikolić Kantar na suđenju. Ilustracija: Marko Somborac
Sudija Jelena Dimitrijević. Ilustracija: Marko Somborac
Pripadnik obezbeđenja Okružnog zatvora u Vranju. Ilustracija: Marko Somborac
Marko Somborac crtao je Vranjance za priloge OK radiju
Marko Somborac pored nelegalnog objekta
Članovi Stalne radne grupe za bezbednost novinara posle suđenja u Vranju. Stevan Ristić, Slobodan Radičević, Veran Matić i Marija Babić
Ispred No coment cafea Marko Somborac crta za priloge OK radiju
Click