Održano suđenje zbog zazidavanja OK radija

22. March 2023.
Pred Osnovnim sudom u Vranju završeno je izvođenje dokaza na suđenju Stefanu Iliću, direktoru “Colosseum gest”, zbog nelegalne gradnje, nakon koje je usledilo i zazidavanje dela redakcije OK Radija.

Sudija Dragana Stanković Tasić konstatovala je da su ispunjeni svi zakonski uslovi, te je nastavljen dokazni postupak, koji je protekao u saslušanju svedoka odbrane Vesne Jovanović, građevinskog inspektora.

Nakon svedočenja Jovanoviće o tome kako i kada je obilazila gradilište, uručivala rešenja, donosila odluke, na osnovu čega je sve postupala u delokrugu svoje nadležnosti, a čije svedočenje je bilo na momente dosta konfuzno, kontradiktorno i nelogično, odbrana je predložila saslušanje novih svedoka koje je Jovanovićeva pominjala tokom svog iskaza.

Sud je odbio saslušanje novih svedoka, pozivajući se na dokumente i rešenja iz oktobra i novembra  2021, godine, koje je Jovanovićeva donela, a na osnovu kojih je i pokrenut čitav krivični postupak protiv Ilića.

U završnoj reči, Osnovno javno tužilaštvo je ostalo pri svojim navodima da “dokazi na nesumnjiv način dokazuju postojanje opravdane sumnje da je Stefan Ilić izvršio krivično delo građenje bez građevinske dozvole”.

OJT je ostalo pri tvrdnji da je Ilić odgovoran kao investitor i odgovorno lice i predložilo sudu da Ilića oglasi krivim i da zbog njegovog izvršenja pomenutog krivičnog dela kazni kaznom zatvora od najmanje 10 meseci i novčano u iznosu od najmanje 300.000 dinara.

Advokat odbrane Novica Zdravković  izjavio je da “iz svih provedenih dokaza ne stoji da je Stefan Ilić izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret”, jer se, kako advokat Zdravković smatra, svi ti radovi u oktobru i novembru 2021. smatraju uređenjem javnih površina, a ne krivičnim delom, te smatra da je u ovom slučaju odgovorno pravno lice, a ne fizičko.

Samim tim, odbrana smatra neosnovanim predlog tužilaštva.

Nakon ovog ročišta, Osnovni sud bi trebalo da u zakoinskom roku donese presudu u ovom slučaju.

Podsetimo, kao investitor nelegalnog objekta, u ime “Colosseum gest” – a pojavljuje se Stefan Ilić, protiv kojeg je podignuta krivična prijava za bespravnu gradnju.

Inače, iza kladionice kockarnice “Colosseum game”,  za čije je potrebe investitor “Colosseum gest” izvodio radove,  stoji Dejan Nikolić Kantar, a nominalni vlasnici su različiti.

Takođe, protiv Ilića postoji još jedan predmet, a koji se “nastavlja” na ove radove, nakon kojih je zazidan i OK Radio. (kraj) ST/LJS

Izvor: OK radio

Članak je prenet sa portala JUGpress.

Članak je prenet sa portala JUGpress.

Click