Advokat pretio JUGpressu paljenjem “zgrade i ljudi” zbog intervjua sa Živojinom Stefanovićem o 5. oktobru

9. October 2023.
Leskovački advokat Zvezdan Knežević zapretio je redakciji Regionalne informativne agencije JUGpress danas paljenjem “zgrade i ljudi” zbog intervjua sa nekada prvim čovekom SPS u Leskovcu i Jablaničkom okrugu Živojinom Stefanovićem zvanim Žika Žmigavac, o 5. oktobru.
the-climate-reality-project-Hb6uWq0i4MI-unsplash
Foto: The Climate Reality Project

Stefanoviću je tada zapaljena i kuća,o čemu on govori i u intervjuu , uz poruku da je protiv bilo kakvog govora mržnje na javnoj sceni i objašnjenje da je tužio državu Srbiju i naplatio štetu zbog tadašnjeg paljenja kuće.

“Ovde se mešaju teze, nije tema zadovoljstvo ili nezadovoljstvo prema bilo kome, već je tema da je neko, svom sugradjaninu UPALIO dom. Užas o čemu pišete i komentarišete. Daklem, ja ću biti nezadovoljan nekim medijem pa ću upaliti zgrade i ljude, pa da li ste vi uopšte normalni u izveštavanju. Na šta ovo liči, istraživačko novinarstvo, sramota. Poneke portale zaista treba ugasiti, to je demokratija a ne paljenje domova u mom gradu. Bolje sprečiti nego lečiti”, napisao je Knežervić koji i do sada često vrlo agresivno komentarisao uređivačku politiku i tekstove JUGpressa ali do sada nije predlagao “paljenje zgrade i ljudi” zato što je nezadovoljan nekim medijem kao i da “neke portale stvarno treba ugasiti”.

 

Foto: JUGpres

 

Knežević se nije zaustavio na tome već je zvao telefonom novinara Ivana Spiriča, koji je radio intervju sa Stefanoviće, i delio mu savete kojim temama treba da se bavi JUGpress i o čemu sme da piše a o čemu ne. Isti pritisak vrši u više komentara danas na fejsbuk strani JUGpressa.

Redakcija JUGpressa sve ovo doživljava kao vrlo ozbiljnu pretnju i pritisak na ćlanove redakciji, tim pre što Kneževića dobro upućene njegove kolege označavaju kao “bota SNS” bliskog vrhu vlasti u Leskovcu .

Tim pre što je on u svojim komentarima i ranije iskazivao vrlo jasno neprijateljstvo prema JUGpressu.

Ova pretnja je prijavljena Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

Redakcija JUGpressa

Click