Georgiev: Pravićemo program koji odstupa od tradicije

19. June 2020.
Gledaoci televizije Nova S imaće priliku da od ponedeljka, od 20 časova, gledaju informativnu emisiju "Pregled dana", novog informativnog programa Newsmax Adria, preneo je portal Nova.rs.
nasiljeisport_06
Slobodan Georgiev. Foto: Medija centar Beograd

United Media pokreće produkciju novog informativnog programa Newsmax Adria koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, piše portal.

Direktor vesti i programa Newsmaxa u Beogradu biće dugogodišnji novinar Slobodan Georgiev. Georgiev je rekao da on i njegov tim žele da ponude drugačije vidjenje sadržaja kojima su gradjani Srbije “bombardovani” celog dana.

“Pravićemo program koji želi da zaviri ‘iza vesti’. Bavićemo se značenjem dogadjaja, i mislim da je to potrebno ljudima u Srbiji koji su izloženi haosu i poplavi informacija koju emituju ‘PR stanice’”, naveo je Georgiev.

“Želimo da izdvojimo najvažnije vesti, da sumiramo dan, da ljudima bude jasno šta je najvažnija priča, a šta su ‘prateći događaji’. To malo odudara od tradicionalnog koncepta vesti. Domaćini emisije su Jelena Obućina i Goran Dimitrijević”, najavio je Georgiev.

Što se tiče “odstupanja od tradicionalnog koncepta vesti”, Georgiev pojašnjava da je reč o onome na šta se u našoj javnosti zaboravlja, a to je da novinari biraju, odlučuju koja je najvažnija priča dana, i da je njihov posao da filtriraju dogadjaje.

Click