20 godina za UBISTVO NA PRŽARU

22. July 2019.
Vranjanac Ivan Mihajlović Legija (31) nepravosnažnom presudom Višeg suda u Vranju osuđen je na 20 godina za ubistvo izvršeno na jednom rođendanu na Pržaru, saopštio je ovaj sud. - I. M. je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za krivično delo teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 3. Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u

Vranjanac Ivan Mihajlović Legija (31) nepravosnažnom presudom Višeg suda u Vranju osuđen je na 20 godina za ubistvo izvršeno na jednom rođendanu na Pržaru, saopštio je ovaj sud.
– I. M. je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za krivično delo teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 3. Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika i istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina – kaže se u saopštenju Višeg suda.
U ovu kaznu će, prema saopštenju, biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru.
Sud je Mihajlovića teretio da je 25. novembra 2017. godine oko 20 časova na Pržaru sa osam hitacaa iz pištolja lišio života Voju Spasića (54).
Surovi zločin dogodio se ispred recepcije hotela za vreme rođendanskog slavlja, kojem je prisustvovalo 130 mališana.
Ubica je posle zločina pobegao, ali ga je posle dvočasovne potere policija uhapsila u porodičnoj kući i oduzela mu pištolj.
Za ovo delo najstroža zakonom zaprećena kazna je 20 godina.
Viši sud u Vranju odbio je sporazum sa osumnjičenim kojim bi ovaj bio osuđen na kaznu od 13,5 godina.
SSB

Članak je prenet sa portala Vranjske.

Članak je prenet sa portala Vranjske.

Click