SVE VESTI


29. mart 2020.DanasKomentar

„Katastrofa… sad su mi javili iz policije, da je umro Igor. Krenuli su u Zemun u njegov stan. Idem i ja tamo”, javlja mi moj Mašan.

Ana Ivanović je zajedno sa nekoliko kompanija pod okriljem UNICEF-a donirala Srbiji 35 respiratora, a 1.700 ugroženih porodica dobilo je higijenske pakete kako bi što lakše prošle kroz krizu usled korona virusa.

29. mart 2020.CenzolovkaMediji

Medijska i novinarska udruženja uputila su Vladi Srbije predloge mera za ublažavanje negativnih posledica vanrednog stanja po ekonomski opstanak medija i zaštitu radnih prava novinara i medijskih radnika, kako bi se osigurao nesmetan protok informacija i potpuno i pravovremeno informisanje javnosti.

29. mart 2020.KomentarVijesti

Naše doba odavno pokazuje prezir prema dodiru među ljudima, koronavirus će ga dotući.

29. mart 2020.BlicKomentar

Danas je 17 dan moje izolacije, ili kako Goran Davidović Firer i Vesna Pešić zajednički definišu, mojih zatvoreničkih, robijaških dana. Prvih dana sam bila u samoizolaciji, jer je moj blizak prijatelj sa kojim i radim, razvio nešto što je ličilo na simptome korone. Nisam morala, nisam bila obavezna, niko mi to nije naredio, ali sam, kao neko ko radi u prosveti i kulturi, pomislila da je to moja minimalna građanska dužnost.

29. mart 2020.NaukaNovostiZdravlje

Posljednjih godina većina velikih farmaceutskih kompanija je u trci za profitom napustila razvijanje antivirusnih lijekova, pa je i univerzalno cjepivo za koronavirus ostalo nerazvijeno. Sada se na svim stranama svijeta vodi mahnita utrka za razvojem cjepiva koje će kompaniji koja bude prva donijeti nezamislivu zaradu.

29. mart 2020.KomentarNovosti

Neoliberalna ekonomija uspjela je diktatom privatizacije uništiti gotovo sve javne službe, pa tako i zdravstvo. No postsocijalističke zemlje Evrope, uključujući i Hrvatsku, još uvijek spadaju u najodanije sljedbenike te ideologije koja je po drugi puta u 70 godina tako spektakularno zakazala.

29. mart 2020.DanasDruštvo

Sloboda izražavanja je u srži demokratije i od nje se ne sme odustati ni u vanrednom stanju, kada postoji još veća potreba za pravovremenom, istinitom i potpunom informacijom, jer su posledice širenja lažnih vesti i zataškavanja stvarnosti mnogo ozbiljnije po pojedince i društvo negoli što je to u redovnim prilikama.

Iako živi u Pirotu, Miljan Stojanović je predsednik mesne zajednice sela Topli Do na obroncima Stare planine.

Ministri finansija evrozone okupljeni u Evrogrupi ne uspevaju da se dogovore o makroekonomski učinkovitom i koordinisanom fiskalnom odgovoru na snažan recesioni pritisak pandemije COVID-19. Bojim se da će jedini rezultat njihovih pregovora biti gromoglasna saopštenja i impresivne brojke kojima se skriva irelevantnost i nedovoljnost usaglašenih politika.