Još 345 osoba umrlo u Italiji od korona virusa, više od 31.500 zaraženih

17. March 2020.
Još 345 osoba umrlo je u Italiji u poslednja 24 časa od novog korona virusa, a novoobolelih je 3.526, objavile su vlasti večeras.
Italy Virus Outbreak
Milano. Foto: Beta/Claudio Furlan/LaPresse/AP

Broj umrlih u Italiji povećan je na 2.503 osoba, dok je zaraza do sada potvrdjena kod 31.506 ljudi, navodi Asošiejted pres.

Posle Kine, odakle je korona virus potekao, Italija je zemlja s najviše zaraženih i umrlih. Broj smrtnih slučajeva u Italiji od danas predstavlja trećinu ukupnog broja umrlih u svetu od korona virusa.

Danas je drugi uzastopni dan kako se broj umrlih za 24 časa u Italiji smanjuje, ali neznatno. Juče je objavljeno da je umrlo još 349 osoba, dok je dan ranije bilo 368 smrtnih slučajeva.

Italija, koja posle Japana ima najstarije stanovništvo na svetu, drastično je pogodjena korona virusom koji mnogo teže posledice ima po starije i osobe slabijeg zdravlja.

Organizacija Lekari bez granica saopštila je da Italiji nedostaju važna medicinska sredstva kao što su zaštitne maske i rukavice.

Grupa je navela da je u Italiji oko 1.700 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, što je osam odsto od ukupnog broja obolelih.

Pandemija korona virusa u Italiji ne pokazuje znake slabljenja, uprkos rigoroznim merama za sprečavanje njenog širenja.

Italija je zabranila izlazak iz domova po gradovima, osim radi neophodnih stvari, kao što su kupovina hrane i lekova, odlazak na posao ili kod lekara.

Zaraza korona virusom do sada je potvrdjena kod više od 194.000 ljudi širom sveta, od kojih je umrlo gotovo 7.900 osoba.

Click