Odbačena prijava protiv osumnjičenog za prebijanje urednika portala Žig info Željka Matorčevića

27. August 2019.
Matorčević za Cenzolovku kaže da nije iznenađen, te da sigurno ne bi bio pretučen da je član SNS-a i da je „o Simonovićevim prevarama pisao kao o investicijama veka
Zeljko_Matorcevic_Zig_Info_Cenzolovka_1
Željko Matorčević posle napada, na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju (foto: Jasmina Dobrilović / Cenzolovka)

Piše: Jasmina Dobrilović, Cenzolovka

Drugo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv J. P. koji se sumnjičio da je 9. oktobra prošle godine fizički napao urednika portala Žig info Željka Matorčevića i slomio mu jagodičnu kost.

U rešenju koje je potpisala zamenica javnog tužioca Mira Vukojević, između ostalog piše da „ne postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo teška telesna povreda, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“.
Matorčević je u izjavi za Cenzolovku rekao da nije iznenađen jer „živimo u zemlji u kojoj postoji sve drugo osim vladavine prava, demokratije i logike“.

„Mada, logike možda i ima, jer da sam član SNS-a i da sam pisao o Simonovićevim (Dragoljub Simonović, bivši predsednik Opštine Grocka, osumnjičen kao nalogodavac za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića) prevarama kao o investicijama veka, sigurno ne bih bio pretučen“, konstatuje Matorčević.

Kako je za Cenzolovku rekao, on ne zna da li policija i dalje istražuje ko ga je pretukao, ali zna da su se u Policijskoj stanici Grocka u poslednjih nekoliko meseci desile promene, kao i da su privođeni inspektori koji su radili na „njegovom slučaju“.

„To sve jasno dokazuje koliko je Grocka zagrizla u korupciju, a samim tim i država Srbija jer je nesposobna da jedan mali lokal, tu nadomak Beograda, iskoreni od korupcije, kriminala i ko zna čega još. Ne treba zaboraviti ni da se vladajuća stranka SNS još nije odrekla svog člana Simonovića koji je verovatno nalogodavac i mog prebijanja, a ne samo paljenja kuće kolege Jovanovića“, objašnjava Matorčević.

S obzirom na to da je Simonović i dalje član SNS-a, Matorčević kaže da se time šalje jasna poruka svima da, ukoliko ne rade kako im vladajuća stranka kaže, mogu da očekuju da će proći kao njegov kolega Milan Jovanović, kao on i kao mnogi drugi.

„Na nama ostaje da biramo da li ćemo podviti rep ili pokazati zube. Kakvi mi budemo, takva će biti i naša pokolenja“, poručuje Matorčević.

Click