Božićni džez koncert u rezidenciji Ambasadora Kraljevine Norveške

16. December 2019.
Novi ambasador Kraljevine Norveške Jorna Jelstad odlučio je da u rezidenciji redovno organizuje džez koncerte i time podrži mlade muzičare iz Srbije. Čast da otvori ovu seriju koncerata pripala je saksofonisti Rastku Obradoviću uz klavirsku pratnju Vasila Hadžimanova.
IMG_4249
Vasila Hadžimanov i Rastko Obradović. Foto Javni servis .net

Rastko je muzičko obrazovanje stekao u Norveškoj. Ovog proljeća dobio je nagradu GODUM 2019 za mladu nadu godine koje dodeljuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.  Koncertu su prisustvovali članovi diplomatskog kora, ambasadori Nemačke, Belgije, Švajcarske i drugi, kao i predstavnici kulturne scene Beograda i novinari.

Obradović i Hadžimanov svojim repertoarom i muzičkim talentom pozdravljeni su velikim i toplim aplauzima i na najbolji način najavili su vreme Božićnih i novogodišnjih praznika. Rastko Obradović, koji predaje u Muzičkoj školi Stanković, vratio se u Srbiju posle školovanja u Oslu, i sa željom da pomogne da muzički talenti iz naše zemlje dobiju ozbiljniju i kontinuiranu podršku za obrazovanje, usavršavanje, za projekte na međunarodnom nivou, za putovanja i kreativnu komunikaciju.

Click