Protest za čist vazduh

17. January 2020.
Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane na “Protest za čist vazduh” danas u 18 časova, ispred Skupštine grada Beograda.
VREME
BETAPHOTO/ANA SLOVIC/MO

Nakon sednice Vlade i resornih službi, koju je povodom zagađenja sazvala premijerka Ana Brnabić, i na kojoj nisu dogovorene nikakve konkretne mere da bi se katastrofalno loš kvalitet vazduha promenio, inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da u petak, 17. januara u 18h izađu na ulicu, kako bi izrazili nezadovoljstvo i od nadležnih zahtevali preduzimanje konkretnih mera.

“Iako je u našim gradovima izloženost opasno zagadjenom vazduhu ogromna, u Valjevu 170 dana, u Užicu 154 dana, u Smederevu 146 dana a u Beogradu 132 dana, državni funkcioneri svojim izjavama nam se bukvalno rugaju i smeju u lice. Tako smo imali i izjavu predsednika Republike da je vazduh u Srbiji zagadjen samo par dana godišnje”, stoji u saopštenju.

Iz inicijative su pozvali “sve one kojima je stalo do zdravlja nas i naše dece, koji vole Beograd i Srbiju” da u petak dodju na protest koji će početi u 18 časova na platou ispred Skupštine Beograda.

 

Click