Kompanija stihl u akciji ozelenjavanja gradskih površina

16. March 2022.
Kompanija STIHL, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu, kao i građevinsku industriju juče je u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“ zasadila 96 sadnica kedra u parku „Ušće“ na Novom Beogradu. Ovaj broj od 96 sadnica simbolizuje broj godina postojanja kompanije.
Stihl i Gradsko zelenilio zasadili 96 kedrova u parku Usce_3

„Akciju ozelenjavanja gradskih površina smo započeli prošle godine, kada smo proslavljali 95. rođendan kompanije, tada smo zasadili 95 stabala javora u Brodarskoj ulici, u parku između mosta Gazela i Starog savskog mosta. Ove i narednih godina nastavljamo našu, sada već tradicionalnu akciju sa našim partnerima JKP „Zelenilo Beograd“ i danas smo zasadili 96 stabala kedra čime ćemo pomoći u očuvanju životne sredine i podići kvalitet zelene infrastrukture u gradu što je još jedan vid podrške našem okruženju. Naši proizvodi pomažu ljudima tokom radu u prirodi i nezi zelenih površina, što smo i danas pokazali.“, rekla je Dijana Peškir, direktorka kompanije STIHL za tržišta Srbije i Crne Gore.

STIHL podržava lokalne, regionalne i globalne inicijative za zaštitu životne sredine i prirodnih resursa. Zaposleni u STIHL-u su aktivni u svim zemljama u kojima kompanija posluje i uključeni su u lokalne kooperativne poduhvate i projekte za negu i održavanje ekološki vrednih parkova, bašta i šuma. Pored toga, STIHL podržava međunarodne ekološke organizacije i projekte.

„U ime JKP „Zelenilo-Beograd“ i u svoje lično ime želim da čestitam 96 rođendan kompaniji STIHL i da im se zahvalim što, sada već tradicionalno, svoj rođendan obeležavaju sadnjom stabala na javnim zelenim površinama u Gradu. Ovom aktivnošću su pokazali da su društveno odgovorna kompanija koja, osim uspešnog poslovanja brine i o životnoj sredini.“ Izjavila je Nataša Šišaković, izvršna direktorka za operativne poslove JKP „Zelenilo-Beograd“.

I na ovaj način STIHL podseća na ogroman značaj zelenih površina u cilju kvalitetnijeg života u gradskim sredinama. U eri urbanizacije, posebno je važno negovati i održavati zelene površine kao što su parkovi i bašte. Oni služe kao „zelena pluća“ gradova, pružaju stanovnicima prirodno okruženje za rekreaciju i pomažu u smanjenju ugljen-dioksida, jednog od glavnih uzroka globalnog zagrevanja. Biljke koje su dobro orezane kasnije vezuju još više CO2. STIHL proizvodi daju važan doprinos očuvanju prirode.

O kompaniji STIHL

Od osnivanja, kompanija STIHL koristi revolucionarnu tehnologiju i inovativne ideje. U istoriji od 96 godina poslovanja, vrhunska tehnologija i kvalitet su postali sinonim za brend STIHL. U više od 160 zemalja, STIHL proizvodi pomažu ljudima u radu sa prirodom i u prirodi – to je dovelo brend na 1. mesto proizvođača motornih testera širom sveta. Prodajnu mrežu STIHL grupe čini 41 kompanija, oko 120 uvoznika i više od 54 000 ovlašćenih prodajnih mesta u preko 160 zemalja.

Click