Vranje je oslobođeno od Kantara

17. August 2023.
Po nalogu Drugog opštinskog tužilaštva Dejan Nikolić Kantar je priveden u pritvor Centralnog zatvora (CZ) gde će ostati sve do suđenja zakazanog za 26. oktobar, a za pretnje upućene službeniku Ministarstva pravde zaposlenom u CZ kojem je rekao prema optužnom predlogu „Ubiću ti decu. Šta je za mene 30.000 eura da vas nema....”
1682593562-KantarST
Dejan Nikolić Kantar

Autor: Veran Matić

Nikolić Kantar će iz CZ biti privođen na suđenja u Osnovni sud u Vranju, prvo već 30. avgusta na suđenje za pretnje bivšoj partnerki M. V.

Odmah posle, 8. septembra, na suđenje za pretnje načelniku Policijske uprave Vranje.

Šaljem ovu inforarmaciju jer mislim da je važna i velika pobeda, medija, tužilaštva i suda u Vranju. Ko bi rekao, rećiće neko sa strane. Ali ovo je zaista upravo Zajednički poduhvat. Znam da na lokalu postoji neverica, da su danas neki ljudi svedočili da se Vranjem kreće kralj Vranja u zatamljenom džipu.

Ali taj gospodin je u „marici” kako mu i priliči odveden u pritvor u kojem neće imati komoditet zatvora u Vranju u kojem se osećao kao kod kuće.

Osuđeni-optuženi iznapadao je nasiljem sve koje je mogao.

Otpor grada Vranja je dao rezultate. Iako to baš i nije bio lokalni otpor. I iako sam često imao utisak da sam neprijatelj grada Vranja, uljez…

Pravosuđe  je dobilo priliku da slučaj nasilnika Nikolića Kantara dovede na nivo nulte toleracancije za pretnje i nasilje prema novinarima, ženama, predstvnicima institucija sistema. Kantar je napao sve ono što je država, i država mora da odgovori drastično. Vranje mora biti oslobođeno od nasilnika koji je pretio i napadao sve u tom gradu.

Medijska zajednica se izborila ali sada je na ispitu lokalna samouprava: lokalno pravosuđe osudilo je Kantara na ukupno 14 plus 18 meseci zatvora, a da lokalne vlasti nisu srušile nelegalni objekat kojim je zazidan OK radio. Nezamisliva situacija bilo gde u Srbiji, da lokalna samouprava ne realizuje rešenja sopstvenih institucija više od godinu dana i pored nacionalne i međunarodne podrške.

Nastojaćemo da kroz solidarnost izdejstvujemo i još uvek neostvarene ciljeve.

Ovo je sve nekako poruka svima vama u Vranju. Znam da i OK radio nije bio ono što je Goran napravio od  njega, niti je ANEM bio ono što smo radili devedestih.. ali je jako važno da ujedinimo snage u trenucima kada je moguće da utičemo da zlikovci budu osuđeni za sva svoja zlodela.

Click