Tribina „Na kafi sa psihologom“

26. December 2022.
Jasno je da praznici i proslave mogu da budu i vreme radosti i vreme stresa. No, kraj godine nije samo praznično vreme, već je i vreme kada prirodno razmišljamo o godini za nama i onoj koja sledi.
NKSP 1080x1080 SR

Vreme kada razmišljamo o tome koliko smo zadovoljni tu gde jesmo. Vreme kada analiziramo gde smo bili pre godinu dana, a gde sada, kao i vreme kada smišljamo i ocrtavamo gde želimo da budemo za godinu dana od tada. Oni optimističniji veruju da će nova godina doneti neki novi put i novi život. Prave novogodišnje odluke i entuzijastično kreću u realizaciju. Oni pesimističniji veruju da će sve biti isto (ili gore), uz tu razliku da ćemo ipak biti još godinu dana stariji i još godinu dana bliži tom nekom kraju. Iza šarenila, veselja i čarolije, stoje i ljudi kojima su praznici priča iz nekog sasvim drugog filma koji nije dirljivi, čarolijom obojeni spektakl, već drama koja obiluje stresom, usamljenošću i anksioznošću.

Dođite na tribinu “Na kafi sa psihologomu sredu 28. decembra u 18h u prostorijama Dorćol Platz-a, gde će se razgovarati o mentalnom zdravlju u vreme praznika i predrasudama koje ga prate.

Učesnici:

  • Dr Tijana Mirović, psihološkinja i psihoterapeutkinja psihološkog savetovališta Mozaik;
  • Javorka Đurić, autorka knjige ilustracija „Šta ako ovo nije stvarno“;
  • Miloš Milovanović, novinar;
  • Moderator: Dragan Ilić, psiholog i novinar.
Click