Predstavom (Ne)prilagođen počeo je Hartefaktov pozorišni program

5. September 2023.
Predstavom "(Ne)Prilagođen", koja je nastala kao autorski projekt glumca i reditelja Luke Mihovilovića, te glumice i rediteljke Gee Gojak u produkciji Istarskog Narodnog Kazališta sinoć je u Bitefu svečano otvoren Hartefaktov pozorišni program Nedelje ponosa.
Luka Mihovilović 2
Luka Mihovilović . Foto: Jakov Simović

Izvor: Heartefact

Luka Mihovilović . Foto: Jakov Simović

Tim povodom rediteljka Gea Gojak izjavila je: “Iznimna nam je čast što se predstava koja je nastala 2017-te godine, prvi put odigrala pred mnogobrojnom Beogradskom publikom, a reakcije gledatelja su nam još jednom pokazale koliko je bitno progovarati o diskriminaciji, stereotipima, predsrasudama i tabuima u našem društvu.

Predstava (Ne)Prilagođen nastala je iz potrebe za propitivanjem i kritičkim sagledavanjem društvenih i moralnih vrijednosti koje naše društvo gaji, te bez obzira na naše različitosti, afinitete i stavove pokušava pojedinca uklopiti i prilagoditi kalupima koji često štete slobodi i autontičnosti individualnog razvoja. Možemo punog srca reći da se i ovog puta publika prepoznala u situacijama i sadržaju, prateći život osobe od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja, te da je predstava još jednom otvorila prostor za razgovor koji je našem društvu prijeko potreban.”.

Program se nastavlja večerasnjim izvođenjem predstave” Virdžina” u 21h na Dorćol placu.

Click