POTERNICA ZA PEDOFILOM: Bahati napasnik IZBEGAVA ZATVOR

8. August 2019.

Bogati i bahati lokalni moćnik, političar, odbornik, državni službenik i privatnik Srba Cvetanović(58) iz Donjeg Stajevca kod Trgovišta izbegao je da 28. jula obuče prugastu robijašku odeždu i zbog krivičnih dela zlostavljanja i mučenja na robiji provede 15 meseci.
Zbog neodazivanja pozivima za izdržavanje kazne,Osnovni sud u Vranju raspisaće ovih dana poternicu i izdati naredbu o privodjenju okrivljenog. Posle podužeg krivičnog postupka, vranjski Viši sud i Vrhovni kasacioni sud u Beogradu potvrdili su prvostepenu presudu, kojom se nalaže robijanje omraženog političara i vlasnika firme za uzgoj i eksploataciju šuma.
U nekoliko navrata pravosuđe je uslišilo zahtev odbrane osuđenog za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne, čime su isklorišćeni svi pravni lekovi.
Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Vranju Srba Cvetanović oglašen je krivim zbog toga što je brojnim telefonskim pozivima i SMS porukama 2015. i 2016.godine maltretirao i vređao maloletnice N.M., A.S., D.M. i M.K. iz Trgovišta.
Bezobraznim, vulgarnim I lascivnim telefonskim porukama I seksualnim ponudama okrivljeni je ponižavao i uznemiravao četiri devojčice.
– Čekam te kod internat. Kad te vidim, uzbuđavaš me. Sanjam te golu u krevet. Bolje milom, nego silom. Neće pobegneš. Ne me teraj da budem pokvaren. Će bidneš samo moja – samo su neke od poruka koje je pedofil slao devojčicama.
Pedofil je ubeđivao i oštećene devojčice da stupe u intimne odnose sa njim.
O seksualnim aktivnostima okrivljenog mnogi su u Trgovištu znali, ali su ćutali zbog mogućih posledica i osvete svemoćnog političara i privatnika,koji je socijalističku zastavu zamenio naprednjačkom.
– Bestidnik je napadao žene i devojčice. Dobrom drugu i prijatelju preoteo je ženu i vratio je posle nekoliko meseci – rekao je anonimni poznanik ozloglašenog pedofila.
Zbog uznemiravajućih poruka, stresova i trauma, jedna maloletnica potražila je pomoć psihologa, a druga dugo nije smela sama da izlazi u grad.
Policijskoj stanici i Centru za socijalni rad u Trgovištu seksualnog manijaka prijavili su roditelji uplašenih i poniženih devojčica.
Srba Cvetanović pričao je da su mu aferu napakovali politički protivnici.
Na sudjenju se branio da su u vreme slanja poruka devojčice bile punoletne, i tvrdio da je odbijao seksualne ponude jedne moralno posrnule devojke.
V.V.P.

Članak je prenet sa portala Vranjske.

Članak je prenet sa portala Vranjske.

Click