Ljiljana Smajlović o mogućnosti da optuženi za ubistvo Slavka Ćuruvije budu oslobođeni: Za neke ljude znamo da su odgovorni, znamo da je bilo državno ubistvo (VIDEO)

15. September 2023.
U gostovanju na K1 TV zajedno sa Veranom Matićem predsednikom Komisije za istraživanje ubistava novinara, Ljiljana Smajlović koja je takođe bila član Komisije je izjavila na pitanje o sve češćim najavama da će konačna presuda biti oslobađajuća je rekla da se nada da nije istina da je reč o takvoj presudi posle dva puta izricane kazne od po 100 godina zatvora za optužene.
Smajlović
Ljiljana Smajlović. Foto: Snimak ekrana K1 televizije

Izvor: K1 televizija

„Nadamo se da nije istina da je oslobađajuća presuda i nadamo se da to zaista nije napisano.

Apelujemo i na sud i na svakog koji može na to da utiče na bilo koji način.  

Ako je presuda oslobađajuća, a mesecima se čeka da se to saopšti, moj je utisak da su i ti koji su pisali presudu svesni na kakvo će to ogorčenje naići u našoj javnosti i kako će se to tumačiti u inostranstvu.       

Obećavam da ćemo reagovati, da ćemo biti nesrećni i da ćemo naći načina da se borimo.

Ja sam koleginica Slavka Ćuruvije koja je deo svog života posvetila da ubice Slavka Ćuruvije budu kažnjene ali verujem da postoji još kolega novinara koji će stati uz mene.

Pričam o kolegama na koje mogu da računam da ćemo biti na istoj strani.

Da vam pravo kažem, uopšte me ne zanima u kojim drugim stvarima mi nismo na istoj strani.

Oko Slavka Ćuruvije ćemo biti na istoj strani.

Meni je do te mere stalo do tog slučaja da mi neće biti poniženje bilo kakav angažman ako bilo šta može da se uradi da odluka ne bude oslobađajuća na pravdi Boga.

Veran (Matić) i ja smo duboko uvereni da je istraga bila dobra i da je policijski, islednički stvar urađena dobro i da su toliko jasne činjenice.

Naš je slučaj vrlo jak.

Za neke ljude znamo da su odgovorni, znamo da je bilo državno ubistvo  

Ovaj slučaj je dovoljno važan da se neću libiti da se udružim sa ljudima sa kojima inače nikada ne bi htela kafu da popijem.”

Click