Kantar i dalje u pritvoru, a prozori OK Radija još uvek zazidani

7. August 2022.
Niko neće da poruši nelegalni objekat.
1654506599-ZidOkRadio01

Izvor: NUNS, Ivana Kragulj

Slučaj maltretiranja zaposlenih u OK Radiju u Vranju izazvao je veliku pažnju javnosti. Iako su nadležne institucije s jedne strane bile ažurne i u najkraćem roku odredile pritvor Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji koje je uputio vlasnici radija, s druge strane, ne mogu da obezbede rušenje nelegalnog objekta kojim su zazidani prozori na prostorijama radija. Opstrukcije na svakom koraku su očigledne, a Kantar poriče pretnje i tvrdi da nije povezan sa firmom koja je izvođač nelegalnih radova.

Iako se Dejan Nikolić zvani Kantar još uvek nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, nadležni u Vranju i dalje se muče da uklone nelegalni objekat sazidan uz zgradu OK Radija, a koji se dovodi u vezu sa Nikolićem.

Taj objekat je trebalo da bude srušen 29. juna, ali je firma „Polet“, koja je trebalo da izvrši rešenje građevinske inspekcije, neposredno pre zakazanog termina poslala obaveštenje da je „sprečena da pristupi rušenju“.

„Odbijanje rušenja u poslednjem trenutku znači da je izvršen pritisak i da će morati neka firma van Vranja da se angažuje. Opština mora dati pisano obrazloženje u kome će biti jasno navedeno zbog čega je firma otkazala rušenje ovog nelegalnog objekta“ rekla je vlasnica OK radija Olivera Vladković ovim povodom za UNS.

Nakon toga, usledio je poziv Opštine na novi tender, međutim nijedna, od devet firmi kojima je poziv upućen, nije se javila da ukloni nelegalni objekat. Da li zaista nijedna firma koja je registrovana za zadatu delatnost ne želi da zaradi novac i ostvari saradnju sa lokalnom samoupravom u Vranju ili je možda u pitanju strah od toga šta će se desiti ako prihvate posao? Bilo je predloga da rušenje izvrši firma iz Beograda, ali ona navodno nije ispunjavala uslove. Sada se očekuje raspisivanje novog tendera.

Click