AFA poziva srednjoškolke na virtuelni hakaton

29. November 2021.
Popularno Hack IT Girl takmičenje okupiće 100 devojčica iz srednjih škola širom Srbije koje će zajedno sa mentorkama iz poznatih tehnoloških kompanija, 1. i 2. decembra, raditi na razvijanju tehnoloških rešenja za različite ekološke izazove, a najbolje rešenje dobiće i vrednu nagradu.
Web-oglas-za-medije-1000x750

Tokom dvodnevnog dođaja, timovi srednjoškolki će imati priliku da se takmiče u izradi najboljeg idejnog rešenja za različite ekološke izazove s kojim se suočavamo danas. Devojčice će, sa svojim vršnjakinjama, a uz pomoć mentorki iz velikih domaćih i stranih kompanija, prvog dana programa zakoračiti u svet tehnologije, nauke i veštačke inteligencije na njima razumljiv i kreativan način.

Drugog dana hakatona, program će otvoriti Tatjana Matić, ministrka trgovine, turizma i telekomunikacija i Gajls Norman, ambasador Kanade u Srbiji, nakon čega će uslediti panel diskusija na temu značaja uključivanja više devojčica i devojaka u STEAM, predstavljanje pobedničkog rešenja i uručenje vredne nagrade pobedničkom timu.

Sve zainteresovane srednjoškolke se mogu prijaviti za učešće na hakatonu slanjem mejla na adresu ema.lukic@afa.co.rs a prijave su otvorene do 29. novembra.

Hack IT Girl  se organizuje pod pokroviteljstvom Kanadske ambasade u Beogradu i uz strateško partnerstvo sa Matematičkom gimnazijom i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sedmi po redu hakaton deo je šire AFA-ine inicijative “More girls in STEAM – Više devojčica u nauci, tehnologiji, inženjerstvu, umetnosti i matematici koja ima za cilj da osnaži i inspiriše devojčice i devojke u ovim oblastima kako bi bile podjednako zastupljene u tehnološkim poslovima budućnosti i učestvovale u kreiranju nove digitalne civilizacije.

Click