Za Srbiju bez barijera – Bojana Ćorilić

19. October 2020.
Da li i vi, kao Bojana, mislite da je svet oko nas pun diskriminacije i predrasuda, ali isto tako i pun dobrote i humanosti?

Osim arhitektonskih barijera, problem za osobe sa invaliditetom predstavljaja i pristup informacijama. Svi smo mi jednaki i moramo imati ista prava. Zato je potrebno da pokažemo svu dobrotu i humanost i da gradimo svet bez predrasuda i diskriminacije.

Ovaj video nastao je u okviru kampanje “Srbija bez barijera” povodom trećeg po redu Nacionalnog dana davanja koji je ove godine posvećen osobama sa invaliditetom, odnosno borbi za potpunu pristupačnost, kroz akcije za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koja bi omogućila pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i svim građanima.

Nacionalni dan davanja je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj USAID Serbia, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Click