Talasanje-srbije-00000184176.jpg
Javni servis2. December 2022.
"Ta jesen 1998. bila je ružna. Baš kao i leto ili proleće. Energija koju smo pokupili na ulicama gradova Srbije tokom protesta 96-97 odavno je potrošena, opozicija posle svadje Djindjića i Draškovića kao da nije ni postojala, na Kosovu se ginulo iz dana u dan, a vlast se spremala za konačan obračun sa medijima koji koji su govorili ono što ono nije želela da čuje."
Djeca_u_logoru_Jastrebarsko.jpg
Djordje Jokic1. October 2022.
Iako je gospodinu blaženom kardinalu Alojziju Stepincu bio draži zločinački ustaški od komunističkog režima, ne mogu se zločini tog ustaškog režima pripisivati partizanima. Djecu s Banije i Korduna, djecu iz srpskih sela u okolici logora Jasenovac, Mlake, Uštice, Košutarice, pa i samog Jasenovca, djecu s Kozare i potkozarskih sela nisu njihovi roditelji napustili, već su oni ili bili ubijeni ili odvedeni na prisilni rad u zemlje Trećeg Reicha, kaže povjesničarka.
DSC3778-1280x800.jpg
Javni servis2. June 2022.
Kada smo u prethodnih 8 godina dolazili na prezentacije rezultata humanosti i dobročinstva za prethodnu godinu, uvek je to bilo i u društvu Aleksandre Vesić, lično ili sa saznanjem da je tu negde, opravdano odsutna ali sa jasnom svešću da je upravo ona kreirala jedini postojeći mehanizam merenja filantropije u Srbiji, pošto zvanični podaci ne postoje.
Ivana-Dukcevic-Positano-Pozitano-1.jpg
Javni servis14. February 2022.
Gotovo da ne postoji oblast na svetu do Mediterana, u kojoj su na najdivniji način spojeni lepota i raznovrsnost prirode, prisustvo istorijskih spomenika drevnih civilizacija, spoj različitih kultura, uz jednostavnost i jedinstven stil lokalne arhitekture; Na čijem pragu se može uživati u romantičnim zalascima sunca na granici tri kontinenta: Evrope, Afrike i Azije; Odatle potiče i latinski naziv Mare Mediterraneum ili „Sredozemlje“, vodeni prostor „između (tri) kopna“.