NAJAVE


Tamo gdje su Hrvati, Srbi i Muslimani bili zavedeni, mi smo im objašnjavali da tako ne rade, jer će to biti zlo za budućnost naših naroda. Nisu krivi čitavi narodi zbog malog broja izdajnika u njihovim redovima, rekao je Josip Broz Tito u Glini 27. jula 1952. godine, pred 100.000 ljudi.

10. July 2022.DruštvoInsajder

Njegovo ime u Vranju znaju svi. To ime, međutim, retko ko izgovara. Kako je lokalni moćnik, iako nema poluge vlasti, dobio poluge moći? Utorak, 12. jul u 22.00 na Insajder televiziji.

24. June 2022.KulturaNovi magazin

Nakon dvogodišnje pauze, Beogradski festival evropske književnosti, koji organizuje IK Arhipelag, ponovo uživo – 11. put od 22. do 24. juna.

2. June 2022.Kultura

Hartefakt Festival će 09. juna na sceni Bitef Teatra otvoriti premijera “Handke projekta”, dok će 11. juna premijerom “Našeg sina” Hartefakt publici otvoriti vrata novog pozorišnog i scenskog prostora u samom srcu grada.

27. March 2022.AutonomijaDruštvo

Beograd će od 29. marta do 10. aprila, biti domaćin putujuće izložbe „Muzeja ratnog djetinjstva” iz Sarajeva. Priče dece iz kolekcije ovog jedinstvenog i višestruko nagrađivanog Muzeja biće po prvi put predstavljene beogradskoj javnosti u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava Srbija. Izložba je posvećena svoj deci čije je detinjstvo obeležio rat.

17. February 2022.DanasDruštvo

List Danas poziva sve zainteresovane da prisustvuju tribini povodom 100 godina od prvog broja „Borbe“. Tribina će biti održana u subotu 19. februara u 18 časova u Kombank dvorani, ulaz je slobodan, a prenos možete pratiti uživo na portalu i društvenim mrežama Danasa.

17. February 2022.KulturaNovi magazin

Jubilarni 50. Fest odvijaće se od 25. februara do 6. marta u Kombank dvorani (glavni takmičarski program), Imaxu (tri sale), bioskopima Ušće (1 i 2) i Fontana, kao i dvoranama Kulturnog centra Beograda, Doma omladine i Jugoslovenske kinoteke.

22. December 2021.Društvo

Novogodišnju humanitarnu baštu prvi put od ove godine organizuju Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom ispred Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, kao svojevrsni nastavak kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“. Novogodišnja humanitarna bašta podrazumeva zakup stabala od strane kompanija koje su učestvovale u kreativnom ukrašavanju stabala.

4. December 2021.KulturaNovi magazin

Filmski festival Merlinka 13. put u Beogradu i Novom Sadu od 9. do 13. decembra.