Hartefakt organizuje književnu avanturu u Salonu Muzeja grada Beograda poda nazivom „Priče iz salona”

29. June 2024.
Hartefakt Vas poziva da nam se pridružite u književnoj avanturi u subotu 29. juna u 20 časova u Salonu Muzeja grada Beograda (Bulevar Kralja Aleksandra 30-32), na Storiteling događaj „Priče iz salona".
Pozivnica

To je prilika da vas upoznamo sa interaktivnom mobilnom aplikacijom za slušanje priča, i sa autorima i autorkama originalnih priča nastalih u okviru Slavic Soundwalking projekta, uz moderaciju Tare Manić. 

U Storitelingu učestvuju autorke iz Srbije, Hrvatske i Slovenije: Vida Davidović, Sofija Dimitrijević, Ksenija Kušec, Suzana Tratnik, Tanja Matijašević i Selma Skenderović. 

Dva sata ranije u 18 časova ispred Hotela Moskva prisutne će autorka aplikacije Jelena Remetin i Tara Manić povesti u prvu zvučni šetnju po gradu, koju završavamo baš ispred Salona Muzeja grada Beograda, pred početak Storitelinga.

Među autorima srpskih priča su i Svetozar Cvetković, Branko Rosić, Tijana Grumić, Vida Davidović, Staša Bajac, Milica Vučković, Filip David, Filip Grujić… a neki od glumaca koji čitaju priče u aplikaciji su: Katarina Marković, Amar Ćorović, Vanja Ejdus, Nina Perišić

Slavic Soundwalking (slavicsoundwalking.eu) je interdisciplinarni evropski projekat podržan kroz program Kreativna Evropa koji digitalizacijom spaja književnost i dizajn zvuka, a koji Hartefakt realizuje zajedno sa partnerima iz Hrvatske i Slovenije. Najjednostavnije rečeno, korisnici mogu da preuzmu istoimenu aplikaciju na Google Play i Apple Store i da šetajući Beogradom, na označenim lokacijama pristupe 75 neobjavljenim audiopričama savremenih autora i autorki iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Click