Predin, Kralj Čačka, Ida Prester… na koncertu za obnovu kuća na Baniji

30. November 2021.
Humanitarni koncert na kojem će se prikupljati sredstva za obnovu kuća na potresom stradaloj Baniji, u organizaciji društva Koraci, održat će se 19. decembra u Kombank dvorani u Beogradu.
large_koncert

Zoran Predin, Ida Prester, Kralj Čačka, Nataša Tasić Knežević i gosti iznenađenja nastupit će na humanitarnom koncertu za obnovu kuća na Baniji koji organizira društvo za održivu budućnost Koraci 19. decembra u Kombank dvorani u Beogradu. Karte za koncert su u prodaji od ponedjeljka.

Humanitarni koncert je nastavak aktivnosti društva Koraci na prikupljanju pomoći za obnovu kuća područja Banije, stradalom u zemljotresu u decembru 2020. godine. Na koncertu će nastupiti Zoran Predin, Kralj Čačka, Ida Prester, Nataša Tasić Knežević, Nada Matijević i gosti iznenađenja, a novac od prodaje karata bit će uložen u izgradnju i obnovu kuća.

“Iako je od razornog zemljotresa na Baniji prošla cela godina, obnova teče sporo. Samo na teritoriji opštine Glina oko 1.300 porodica živi u stambenim kontejnerima koji su neuslovni, a preko 300 osoba nema ni kontejnerski smeštaj. U društvu Koraci odlučili smo da nastavimo humanitarne aktivnosti i prikupljanje novca za obnovu i izgradnju kuća. Kupovinom karata pomažete da ljudi na Baniji ponovo imaju krov nad glavom”, navode Koraci.

Društvo je osnovano prošle godine s ciljem stvaranja održive budućnost na polju društvenog, ekonomskog i kulturnog razvoja, s posebnim osvrtom na zdravstvo, ekologiju, obazovanje, socijalnu politiku i promoviranje demokratskih vrijednosti. Istaknuli su se prikupljanjem humanitarne pomoći za područja posebno pogođena epidemijom koronavirusom u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Kraljevu, Užicu, Prijepolju, Priboju i Požegi.

Udruženjem rukovodi Upravni odbor u čijem se sastavu nalaze prof. dr Jelena Simić, Marija Srdić, Aida Ćorović, Zorana Šuvaković i Marko Oljača koji je izabran za predsjednika, a među osnivačima su i prof. dr Zoran Radovanović, prof. dr Svetlana Stanarević, prof. dr Smiljka Tomanović, dr Dragoslav Popović, Jelka Jovanović, Dijana Milošević, Teodora Skrobonja…

Članak je prenet sa portala Novosti.

Click