Mirković (ANEM): Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i dalje na dve adrese

1. February 2023.
Činjenica da se već godinama ne usvajaju izmene medijskih zakona, iako to propisuje medijska strategija, pokazuje da ne postoji dovoljno političke volje da se to zaista i sprovede, kaže za Marker Saša Mirković, član Radne grupe za izradu Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima, ispred ANEM-a.
maxresdefault (11)

Kako podseća, ova nedelje biće 100 dana rada ove Vlade i tu se mogu, kada se govori o informisanju, pogledati i pozitivni i negativni aspekti.

„Pozitivno je što je ministarstvo informisanja sada formirano u okviru ministarstva telekomunikacija kao što je pozitivno i što su formirane Radne grupe za pisanje medijskih zakona. Pozitivno je i to što se ministar tokom prve nedelje mandata sreo sa predstavnicima medija kao i što u radnim grupama nema Gongo organizacija. Ono što nije pohvalno je što još nije imenovan državni sekretar, niti je imenovan pomoćnik ministra za medije kao i to što je ministarstvo informisanja i telekomunikacija i dalje na odvojenim adresama“, rekao je Mirković.

Kada će se to desiti, kako dodaje, je pitanje za resornog ministra koji predstavnicima udruženja na prvom sastanku rekao da će ova dva ministarstva biti na istim adresama i da ćemo u dogledno vreme imati državnog sekretara i pomoćnika ministra.

Izvor: Insajder

Click