OK radio dobitnik prestižne nagrade ZLATNA NIKA 2022. na 27. INTERFER-u

17. October 2022.
Internacionalni festival reportaže i medija – INTERFER Zlatna NIKA, jedinstveni medijski festival u zemlji i svetu koji kroz reportažu promoviše najviše vrednosti novinarstva, održan je i ove godine u Press centru UNS-a, gde su dodeljena najviša priznanja.
1665837159-Nika2

Izvor: OK radio

INTERFER više od dve i po decenije predstavlja mesto prezentovanja najviših vrednosti novinarske profesije, afirmišući kritičku misao, društvene promene i uticaj na javno mnjenje. Okupljajući najbolje reportere na godišnjoj smotri reporterskih dela, INTERFER uzdiže reportažu na mesto koje joj u medijskom svetu i pripada.

U okviru takmičarskih kategorija: televizijske, novinske, radijske, foto i društveno odgovorne reportaže, na adresu festivala stiglo je preko 200 radova, pre svega iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, kao i iz celog sveta- Austrije, Ukraine, Italije, Libana, Sirije, SAD i dr.

U veoma jakoj konkurenciji dobitnik najvišeg priznanja, statue Zlatne NIKE, za 2022. godinu je i naš OK radio za reportažu „Prozor u svet“ autorke Svetlane Ivanove.

Dobitnik GRAND PRIX-a ovogodišnjeg festivala INTERFER je Ana Rajković, za reportažu „Kofer“, PRVA TV.

Dobitnici ove prestižne nagrade takođe su i autori Tamara Kitanović Radio Vranje, Mihailo Medenica IN4S , Mstyslav Chernov Ukrajina, Helena Petrović PRVA TV.

Click