Tužilaštvo u Vranju koči istrage protiv vlasti

9. December 2019.
Osnovno javno tužilaštvo u Vranju još uvek ne procesuira krivične prijave podnete polovinom 2018. godine protiv Slaviše Bulatovića, predsednika GrO SNS i narodnog poslanika, i Gorana Đorđevića Đoše, direktora vranjskog «Vodovoda» i sekretara vranjskih naprednjaka, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj državnoj instituciji.
ojtvr_7.jpg
Fotografija preneta sa portala Vranjske

– Protiv dvojca Bulatović – Đorđević u prošloj godini u OJT su pristigle po dve krivične prijave, ali su one odmah arhivirane u fijoci tužilaca i nikako da se pokrene njihovo procesuiranje – tvrdi sagovornik InfoVranjskih iz OJT u Vranju.

Izvor InfoVranjskih smatra «da zna razloge za ovakav odnos u OJT prema krivičnim prijavama protiv političara na vlasti»

– Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca Milica Petković ne pokreće procesuiranje krivičnih prijava protiv aktuelnih vlastodržaca, jer je vršilac funkcije, pa ako bi to radila, nikada ne bi bila izabrana na funkciju osnovnog javnog tužioca – objašnjava sagovornik InfoVranjskih.
Po ovom izvoru, «OJT umesto da se bavi krivicama krupnih riba, procesuira banalne slučajeve»

– OJT istražuje ako je neko nekome opalio šamar u recimo svađi oko sporta, ili nečiji pas je «zakačio» nekoga po pantalonama, generalno, bavi se benignim pojavama, a tamo gde ljudi na vlasti prave velike povrede zakona i stiču protivparvnu imovinsku korist, ćute, čak i kada su u pitanju bivši funkcioneri, jer nikad se ne zna, mogu opet na vlast – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih navodi dva primera koji ne zaokupljaju pažnju OJT, a «očigledno je kršenje zakona u pitanju»

– Prvi je primer bivšeg rukovodioca koji je uzeo kredit na račun svoje organizacije i naneo joj milionsku štetu, ali se preko toga prešlo, a drugi se odnosi na pisanje medija o problematičnoj diplomi Dragana Sentića, predsednika GrO Vranjska Banja, a na tom slučaju nema ni naznaka bilo kakve tužilačke istrage – konstatuje sagovornik InfoVranjskih.

Članak je prenet sa portala Vranjske.

Članak je prenet sa portala Vranjske.

Click