Turski tok: Radovi nisu završeni!

25. December 2019.
Posle izjave Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa, u kojoj kaže da je izgradnja gasovoda kroz Srbiju završena „Glas Zaječara“ obilaskom lokacija utvrdio da to nije tačno.
radovi-nisu-gotovi-696x389.jpg
Radovi na trasi kod Lenovca. Foto: Glas Zaječara

Izvor: Glas Zaječara.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, izjavio je da su okončani radovi na 400 kilometara gasovoda „Turski tok“ kroz Srbiju, od Bugarske do granice sa Mađarskom, a još ostaje da Bugarska uradi svoj deo posla, ali da tu opostoje izvesni problemi.  – preneo je N1

Tragom ove informacije obišli smo radove na trasi gasovoda „Turski tok“ kod sela Lenovca, kako bi utvrdili da li su radovi zaista privedeni kraju, kako tvrdi direktor Srbijagasa.

Radovi na trasi kod Lenovca , dana: 25.12.2019. Foto: Glas Zaječara

Radnici koje smo zatekli na licu mesta nisu bili voljni da daju izjave za naš portal, ali su nam u nezvaničnom razgovoru potvrdili da su radovi još uvek u toku, i da nemaju saznanja kada će isti biti privedeni kraju, jer ima još puno posla.

Radovi na probijanju trase gasovoda „Turski tok“ okončani su jula ove godine, kada je započelo postavljanje cevi.

Podsećamo da je informativni portal „Glas Zaječara“ u nedelju 21. decembra objavio da se završetak radova na izgradnji gasovoda dugog 403 kilometara, koje izvodi kompanija „Gastrans“, očekuje se tek na proleće 2020. godine.

Radovi na trasi kod Lenovca. Foto: Glas Zaječara

Zavarivanje cevi u brdskim delovima trase u Srbiji odvija se usporeno, iako ekipe nepredstano rade, te čak ni povoljni vremenski uslovi nisu doprineli okončanju radova u 2019. godini.

Iako ima deonica gde su sve postavljene cevi već povezane, to nije slučaj sa prvom deonicom gasovoda koja se proteže od Vrške Čuke do Ćuprije gde još uvek ima dosta posla. Zavarivanje se u ovoj fazi vrši manualno, što iziskuje dosta vremena.

Više je nego očigledno da radovi na trasi „Turskog toka“ kod sela Lenovca nisu privedeni kraju, kao što je to direktor Srbijagasa izjavio. Očigledno je i da je gotovo nemoguće da će radovi biti završeni do kraja ove godine.

Članak je prenet sa portala Glas Zaječara.

Članak je prenet sa portala Glas Zaječara.

Click